FOTO VIDEO Avioane în picaj, lupinguri şi acrobaţii la Balota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salturile cu paraşuta au stârnit ropote de aplauze FOTO Corina Macavei
Salturile cu paraşuta au stârnit ropote de aplauze FOTO Corina Macavei

Aerodromul din apropierea Severinului a fost locul unde talentul, pasiunea şi emoţiile s-au împletit pentru a da naştere unui show de excepţie.

Spectacol aviatic de excepţie sâmbătă în zona Balota, acolo unde este amenajat un aerodrom privat.  Sute de severineni au asistat la cea de-a şaptea ediţie a mitingului aviatic organizat  de Aeroclubul Drobeta. Piloţi profesionişti de la mai multe aerocluburi din ţară au ţinut asistenţa cu sufletul la gură. Mitingul a avut programate zboruri de avioane ultrauşoare, acrobaţie individuală, lansări de paraşutişti.

„Vremea a fost foarte bună, oamenii ne-au primit cu căldură, asta a fost important.  Am făcut un salt demonstrativ cu aterizare în faţa publicului şi am aşteptat aplauze”, a spus Adrian Buzan de la Aeroclubul „Aurel Vlaicu” Bucureşti, care imediat cum a ajuns la sol a fost luat cu asalt de zeci de prichindei, curioşi să afle cum se deschide o paraşută.

VEZI VIDEO AICI

Un salt cu paraşuta a fost realizat şi de Dan Gabriel Chira de la Aeroclubul din Craiova, care se pregăteşte intens pentru depăşirea unui record naţional: „Sunt în pregătirea unui record de altitudine, încercăm să doborâm vechiul record stabilit în 1964 de generalul Grigore Baştan. Sperăm în iarna aceasta să reuşim, iarna trecută vremea a creat probleme şi tehnica, între timp ne pregătim cu noile echipamente, astfel încât să depăşim recordul de 10.000 de metri pentru moment şi după aceea să vedem în continuare ce mai putem face”.

Instructorul de avioane ultrauşoare de la Timişoara, Florin Bădilă, a fost prezent pentru prima dată la acest eveniment organizat de Endre Molnar. „Pentru mine este prima sosire pe acest aerodrom, îl felicităm pe organizator că a făcut o treabă bună şi mai creşte numărul de locuri unde se poate zbura. Eu am venit cu un avion ultrauşor, viteză 250 de kilometri la oră, cu două locuri, este un avion foarte bun”, a spus instructorul timişean.

Ropote de aplauze

Lupinguri, schimbări de direcţie spectaculoase, au desenat pe cer un adevărat carusel, inimi şi opturi uriaşe, stârnind ropote de aplauze. fiind urmărite de cei prezenţi cu mare interes. Şi manevrele riscante ale paraşutiştilor au fost urmărite cu teamă, dar şi cu admiraţie, de public. La 1000 de metri înălţime, piloţii şi-au permis să execute viraje, penduluri, tonouri de-a lungul pistei şi zboruri în carusel, picaje şi lupinguri cu 300 de kilometri pe oră. Toate astea la limita regulamentului şi sub ochii atenţi ai publicului. Audienţa i-a răsplătit pe piloţi cu aplauze, iar aceştia le-au mulţumit cu salutul tradiţional, balansând aripile avioanelor în semn de recunoştinţă.

„Pentru oraşul nostru este ceva extraordinar. Am aflat de la televizor despre organizarea acestei demonstraţii aeriene şi am venit cu toată familia. Mulţumim organizatorilor pentru acest spectacol remarcabil”, ne-a spus Ionel Ţîncu, unul din spectatorii prezenţi la miting. Mulţi dintre severineni au venit cu aparatele de fotografiat pentru a imortaliza momentul, iar alţii au folosit telefoanele mobile. 

“Ca în fiecare an avem spectacol aeronautic, avioane, planor, motoparapante, avioane de mici dimensiuni şi agrement, multă lume, competiţii aeronautice, avem public numeros. Ne bucurăm de vreme frumoasă, sunt 15 aeronave prezente”, a declarat severineanul Endre Molnar, organizatorul manifestării.

Evenimentul a început la ora 11,00 iar intrarea a fost gratuită pentru toţi spectatorii.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite