Autoturisme furate din Ungaria şi Slovacia, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Autoturisme furate din Ungaria şi Slovacia, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Autoturismul a fost confiscat

Două autoturisme mărcile Opel Astra şi Volkswagen au fost indisponibilizate  duminică seară de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I,  deoarece fuseseră semnalate ca fiind furate din  Ungaria respectiv Slovacia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În seara zilei de 13 aprilie a.c., la ora  22.30, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile  de control al documentelor de călătorie în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, conducând un autoturism  marca Opel Astra, cetăţeanul român P. Sebastian, în vârstă de  37 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.
         

La controlul de frontieră, existând suspiciuni în legătură cu modul legal de circulaţie în România al autoturismului condus de către P. Sebastian, poliţiştii de frontieră au procedat la verificări în bazele de date.
Astfel, au stabilit că autoturismul aparţine unui cetăţean maghiar şi figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare în Ungaria din data 09.02.2011.
       

O oră mai târziu s-a prezentat la controlul de frontieră conducând un  autoturism Volkswagen Passat, cu numere de înmatriculare din Serbia, cetăţeanul sârb H Zoltan.
„La verificările efectuate de către poliţiştii de frontieră asupra documentelor autorismului şi în bazele de date naţionale s-a stabilit că autoturismul figurează ca probă într-o procedură penală în Slovacia”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
       

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiate  proprietarilor de drept. În ambele cauze se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă faptele constatate de către poliţiştii de frontieră întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de tăinuire la furt.

Citiţi şi:

Ţigări de contrabandă depistate în patru locaţii din municipiul Turnu Severin

Autoturism de lux căutat de autorităţile italiene, confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: