Tulcea: Incendiu de vegetaţie pe zece hectare care risca să cuprindă două pensiuni; pompierii au intervenit mai multe ore

Tulcea: Incendiu de vegetaţie pe zece hectare care risca să cuprindă două pensiuni; pompierii au intervenit mai multe ore

FOTO ISU TULCEA

Pompierii din Tulcea au intervenit mai multe ore, în noaptea de joi spre vineri, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi stuf care risca să cuprindă două pensiuni. Incendiul s-a manifestat pe zece hectare, iar pompierii au fost nevoiţi să treacă Dunărea cu o barcă, flăcările manifestându-se pe malul opus al braţului Sfântu Gheorghe.

”În această noapte, Detaşamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină în localitatea Băltenii de Jos, unde un incendiu de vegetaţie uscată ameninţa să se extindă şi la două pensiuni”, au transmis, vineri dimineaţă, reprezentanţii ISU Tulcea.

Spre locul intervenţiei s-au deplasat mai multe autospeciale şi pompieri.

”Întrucât localitatea este pe malul opus al braţului Sfântu Gheorghe, pompierii au fost nevoiţi să treacă Dunărea cu 1 barcă tip RIB. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată şi stuf, existând riscul să se propage şi la două pensiuni, una din ele având acoperişul din stuf”, au mai transmis pompierii.

Aceştia au lucrat mai multe ore şi au limitat propagarea incendiului, salvând pensiunile.

Cauza probabilă a producerii incendiului este ”foc deschis în spaţii deschise”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: