Incendiu la marginea municipiului Tulcea. Peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, în flăcări

Incendiu la marginea municipiului Tulcea. Peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, în flăcări

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de 6 ore                                  FOTO: ISU Tulcea

Timp de 6 ore, pompierii ISU şi lucrători ai Ocolului Silvic s-au luptat cu flăcările ce s-au extins pe o suprafaţă de 300 de hectare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul a izbucnit în seara zilei de duminică, 23 februarie, în jurul orei 22.20. Detaşamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat, în urma unui apel prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, să intervină la un incendiu de vegetaţie uscată care se manifestă în apropierea municipiului Tulcea, zona 7 ţevi.

„Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă. Alături de pompieri intervin şi lucrători din cadrul Ocolului Silvic. Momentan nu există pericol de propagare la alte obiective”, transmitea la acea oră ISU Tulcea.

Timp de 6 ore, 22 de pompieri şi mai mulţi lucrători ai Ocolului Silvic au lucrat pentru lichidarea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare de vegetaţie uscată, stuf şi mărăciniş.

„Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04:30, iar cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 1 microbuz pentru transport personal.
Intervenţia a fost îngreunată de zona inaccesibilă pentru autospeciale”, a precizat ISU Tulcea.

Pe aceeaşi temă:

Paradisul din rezervaţia Delta Dunării unde trăieşte pelicanul creţ, o specie periclitată la nivel mondial. Agenţii ecologi au mărit zona de cuibărit

O fată de 17 ani rătăcită în Munţii Măcinului, găsită după două ore de căutări

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: