FOTOGALERIE Dezbatere pe tema proiectului de conservare a speciilor din Munţii Măcin

FOTOGALERIE Dezbatere pe tema proiectului de conservare a speciilor din Munţii Măcin

Imagini inedite din parcul naţional (sursa foto: Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului)

Vineri, de la ora 10.00, la hotelul Delta din Tulcea va avea loc o conferinţă de implementare a proiectului care îşi propune să promoveze Parcul Naţional Munţii Măcinului (PNMM).

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre „Conservarea speciilor şi habitatelor caracteristice bioregiunii stepice din zona Munţilor Măcin“, un proiect de 17 milioane de lei, finanţat din bani europeni.
Prin acest proiect se doreşte construirea Centrului de Informare -Vizitare de la Greci şi amenajarea acestuia, semnalizarea traseelor de vizitare pentru SCI şi SPA, conectarea cu traseele de vizitare din PNMM şi amplasarea elementelor adecvate necesare interpretării fiecărui traseu, instalarea a 30 de semne de orientare în punctele cheie de pe traseele din PNMM şi instalarea a patru panouri informative pe traseul tematic Valea Jijilei.

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini din Parcul Naţional Munţii Măcinului!

De asemenea, Administraţia Parcului va prezenta informaţia privind patrimoniul natural prin intermediul a trei soft -touch screen-uri, va realize o hartă cu zonarea funcţională din PNMM, SCI şi SPA cu prezentarea activităţilor permise, restricţionate şi interzise. La acestea se adaugă şi un calendar anual cu imagini specifice din Munţii Măcinului, realizarea a şapte broşuri tematice referitoare la grupele taxonomice caracteristice (floră, insecte, amfibieni, reptile, păsări, mamifere, habitate) din Munţii Măcinului, o broşură privind activităţile economice tradiţionale prietenoase mediului.
După finalizarea proiectului (în 2014) va exista şi un atlas PNMM şi a siturilor Natura 2000 ce se suprapun/adiacente acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările