Comunele dau bani pentru spitalele din Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă
Spitalul Judeţean de Urgenţă

Primarul din Măcin a solicitat sprijin financiar de la comunele din jurul oraşului, beneficiarele sistemului sanitar de aici. Primarul din Isaccea a demarat deja procedurile pentru un ONG care să sprijine finanicar spitalul de urgenţă Tulcea.

Ichim Andone (primarul oraşului Măcin) cere comunelor Smârdan, IC Brătianu, Cerna, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Greci, Turcoaia, Carcaliu, Peceneaga, Jijila să sprijine financiar activitatea spitalului din Măcin.
„La noi la spital numai 43% din pacienţi sunt din oraş, restul sunt în bună măsură din aceste comune. Cred că este normal ca, dacă ne confruntăm cu probleme financiare, să contribuie toată lumea la sprijinirea acestui spital“, spune Andone.

Acesta va convoca primarii acestor comune la sediul din Măcin, acolo vor discuta ce variantă pot alege pentru ajutarea spitalului din oraş: fie vor realiza un ONG prin care să înceapă reabilitarea spitalului, fie comunele îşi aleg câte o secţie în care să investească.

Spitalul din Măcin deserveşte 52.000 de locuitori ai oraşului şi ai comunelor învecinate. Numărul de paturi a fost redus de la 102 la 65, iar primăria a reuşit să realizeze câteva investiţii: au adus paturi şi saltele noi, au racordat spitalul la reţeaua de gaz, au asigurat apă caldă permanent, au modernizat bucătăria.

„Avem opt medici şi ar putea să mai vină încă doi. Cred că avem de ce să ne luptăm să ţinem în viaţă acest spital. Nu se face nimic spectaculos la noi, dar se poate stabiliza un  pacient, se pot acorda îngrjiri medicale copiilor, bătrânilor“, mai spune Andone.

ONG pentru sprijinirea Spitalului Judeţean Tulcea

Primarul oraşului Isaccea, Ilie Petre, a început deja întocmirea actelor pentru un ONG care să sprijine financiar Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.
„Vom trimite invitaţii la toţi primarii. Atunci când sunteţi parteneri într-un astfel de ONG puteţi sprijini sănătatea. Mai mult, putem chiar să accesăm fonduri, putem beneficia de cei 2% din impozit, se pot face destule lucruri“, spune acesta.

Ajutorul pentru cea mai mare unitate spitalicească cu paturi va veni, în principal, pe linia întreţinerii clădirii şi a secţiilor. „Reabilitarea unei secţii costă 25.000 – 30.000 de lei. Ştiu că nu sunt bani în perioada aceasta, dar trebuie să recunoaştem că pentru bugetul unei localităţi 25.000 de lei nu este o sumă mare“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite