Andreea, fata dispărută din Tulcea: din olimpică, a ajuns ultima din clasă

Andreea, fata dispărută din Tulcea: din olimpică, a ajuns ultima din clasă

Andreea Mădălina Popa, eleva de liceu dispărută din Tulcea FOTO IPJ Tulcea

Andreea Mădălina Popa, adolescenta dispărută din Tulcea, este căutată din data de 12 februarie. Profesorii şi familia spun că fata a suferit transformări radicale atunci când s-a îndrăgostit: din olimpică la română, a ajuns ultima din clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andreea Mădălina Popa, de 16 ani, minora dispărută din Tulcea, era mândria şcolii. Născută în satul Cişmeaua Nouă, comuna Casimcea, la aproximativ 80 de kilometri distanţă de Tulcea, ea a urmat clasele V - VIII la Liceul „Ion Creangă“ din Tulcea.

În anul admiterii, nu exista secţia de Învăţători - Educatori, însă a preferat să rămână aici. Aşa se face că a ajuns la Secţia Ştiinţe Sociale. „Până în clasa a IX-a a avut rezultate foarte bune. A fost olimpică naţională la Limba română. Numai că s-a schimbat pe parcurs. Am aflat de la colegii ei că s-a îndrăgostit şi a devenit vulnerabilă când s-a despărţit de prietenul ei“, povesteşte Emil Gherghescu, directorul liceului.

De atunci, viaţa ei s-a schimbat: a început să lipsească de la şcoală, s-a mutat de la internetul liceului la cel al unei unităţi şcolare apropiate care era mixt şi a început să ia note slabe.

Ultima din clasă

Primul semestru din acest an l-a terminat cu media 6,83, fiind ultima din clasă, ne dezvăluie directorul situaţia ei şcolară. Pe lângă asta, a acumulat 43 de absenţe, dintre care doar 8 au fost motivate. Prin urmare, i s-a scăzut şi nota la purtare cu 3 puncte pentru absenţe. La fiecare 10 absenţe, nota se scade cu un punct.
Profesorii nu cred că s-a aruncat în Dunăre. „Era o fată veselă, cu multă viaţă în ea“, spune directorul.

Mama nu crede că s-a sinucis

Şi mama fetei aşteaptă o minune. Deşi pe data de 12 februarie a primit un sms de la ea în care o anunţa că îi pare rău ce face, dar or s-o găsească în Dunăre, mama nu crede că fiica ei s-ar sinucide. „Era sufletul nostru. Era foarte glumeaţă, o fire comunicativă“, spune mama cu ultimele puteri.

De la dispariţia fiicei ei stă închisă într-o cămăruţă şi refuză să se uite şi la televizor. Nu mănâncă şi nici nu doarme de grijă. „Noi eram prietene. Credeam că copilul meu îmi va spune atunci când va avea probleme. Şi când vedeam ştiri cu copii care au fugit de acasă sau s-au omorât pentru o notă proastă fiica mea îmi spunea «Asta se rezolvă, mamă!»“

După ultima vacanţă pe care şi-a petrecut-o acasă, fata a plecat cu 200 de lei în buzunar, bani cu care trebuia să achite telefoanele. „De internat avea bani, erau în cont, dar s-a descoperit că lipseau şi acei bani“, povesteşte mama fetei.

Celulă de criză pentru găsirea minorei

La nivelul judeţului Tulcea s-a format o celulă de criză pentru găsirea minorei. În data de 12 ianuarie 2014, ziua dispariţiei, ea îşi dăduse întâlnire cu fratele ei cel mare, dar nu a mai ajuns. La scurt timp, mama ei a primit de la ea un sms în care îi spunea: „Îmi pare rău ce fac! Dimineaţă o să mă găsiţi în Dunăre“. La scurt timp, fratele ei a anunţat disperat Poliţia.

Andreea Mădălina Popa este brunetă, are ochii căprui şi buze groase. În ziua dispariţiei purta o haină de stofă neagră, pantaloni albaştri şi un pulover crem.

Vă mai recomandăm:

Elevă de clasa a X-a din Tulcea, căutată de poliţişti după ce a dispărut de aproape o săptămână

Eleva dispărută din Tulcea a ameninţat cu sinuciderea

Peste 120 de persoane dispărute, între care şi eleva Iulia Ionescu, găsite în ultima săptămână de poliţişti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările