Vechea biserică reformată din Dumbrava, construită în 1898, afectată de furtuna care s-a abătut în Timiş

Vechea biserică reformată din Dumbrava, construită în 1898, afectată de furtuna care s-a abătut în Timiş

Dumbrava după furtună FOTO ISU Timiş

Acoperişul mai multor imobile din localitatea Răchita şi al bisericii din comuna Dumbrava au fost afectate de furtuna de miercuri.

Furtuna violentă care s-a abătut asupra judeţului Timiş a făcut ravagii şi pe raza localităţilor Dumbrava şi Răchita. Conform celor de la ISU Timiş, a fost afectată şi acoperişul bisericii reformate din Dumbrava.
 
Lăcaşul de cult a fost ridicat la anul 1898. Arhitectul care a întocmit planurile, Alpár Ignác, a fost unul dinte cei mai vestiţi arhitecţi budapestani ai vremii sale. Printre numeroasele sale realizări se numără Palatul Poştelor şi Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Timişoara.
 
„În urma fenomenelor meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de miercuri, în mai multe localităţi din judeţul Timiş s-au înregistrat mai multe situaţii de urgenţă”, anunţă pompierii de la ISU Timiş. 

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş lucrează la foc continuu pentru înlăturarea efectelor negative generate de aversele de ploaie, intensificările vântului cu aspect de vijelie şi grindină de dimensiuni medii care au afectat mai multe case şi drumuri din judeţul Timiş.

 
„Pompierii salvatori continuă şi la această oră eforturile şi nu se vor opri până la înlăturarea totală a efectelor negative ale acestor fenomene meteorologice”, au transmis pompierii.

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: