Un migrant afgan a fost omorât şi altul a fost grav rănit, la Timişoara. Victimele, atacate de alţi migranţi

Un migrant afgan a fost omorât şi altul a fost grav rănit, la Timişoara. Victimele, atacate de alţi migranţi

Poliţiştii au intrat în alertă luni după amiaza FOTO pressalert.ro

Un tânăr a murit, iar altul a fost grav rănit după ce au fost înjunghiaţi într-o încăierare care a avut loc între două grupuri de migranţi din Timişoara. Zeci de migranţi au fost adunaţi de pe străzi şi duşi la Poliţie pentru audieri.

Poliţiştii din Timişoara sunt în alertă după ce un migrant afgan a fost omorât, iar altul a fost rănit într-o încăierare care a avut loc între două grupări de migranţi. Potrivit primelor date, conflictul a izbucnit pe malul Begăi, iar crima a avut loc pe bulevardul General Dragalina, în apropierea Gării de Nord din Timişoara.

Potrivit pressalert.ro, un martor ocular a declarat că şase persoane au atacat alte două, înjunghiind victimele de mai multe ori. Ulterior, atacatorii au fugit în direcţii diferite, câte trei, unii în direcţia canalului Bega, ceilalţi către gară.

Aceeaşi sursă mai arată că poliţiştii şi jandarmii au adunat de pe străzi peste 70 de migranţi în încercarea de a afla detalii despre ce s-a întâmplat. Ancheta continuă.

În ultimele luni Timişoara a fost luată cu asalt de grupurile de migranţi plecate din centrele pentru solicitanţi de azil, în speranţa că pot pleca în Occident. Autorităţile locale au semnalat în repetate rânduri că sunt depăşite de situaţie şi e nevoie de sprijin guvernamental pentru gestionarea migranţilor care ajung în Timişoara.

Printre primul episod de violenţa între imigranţii care locuiesc pe strada, în Timişoara

Flavius Ilioni Loga, coodonatorul grupului  Logs, care este implicat în ajutorarea migranţilor, se arată surprins de cele întâmplate, luni, la Timişoara.

Un imigrant a fost ucis intr-o luptă cu alţi imigranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara. Este teribil de grav şi suntem profund întristaţi de acest episod. Nu ştim dacă este vorba despre un imigrant ce locuia pe stradă sau altundeva. Nu ştim dacă este un beneficiar cărui astăzi i-am dus de mâncare sau alte informaţii. Media susţine că este afgan. Politia a reţinut pentru investigaţii toţi imigranţii de pe stradă. Este printre primul episod de violenţa între imigranţii care locuiesc pe strada, in Timişoara. Condamnam orice forma de violenţa, în orice context şi avem încredere că autorităţile publice vor identifica făptaşul faptei reprobabile. Încurajăm la înţelepciune, decenţă şi să nu stigmatizam un întreg grup, datorita faptelor unora. Aşteptăm rezultatele anchetei şi informaţii din surse oficiale. Dumnezeu să îl odihnească pe cel ce astăzi a muritii”, a transmis Flavius Ilioni Loga, pe Facebook.

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, vorbeşte despre un eveniment tulburător care a avut loc la Timişoara şi cere intervenţia instituţiilor pentru păstrarea ordinii publice.

Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluţionare trebuie să contribuie toate instituţiile, cu respectarea atribuţiilor care le revin. Voi propune o şedinţă extraordinară a CJSU Timiş cu scopul de a identifica paşii necesari pentru păstrarea ordinii publice. Dincolo de prevederile legale şi de moralitate, migranţii au nevoie de toată atenţia instituţiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranţă în comunitate. Nu ne putem preface că aceşti oameni nu există. Haideţi să nu ne pierdem umanitatea şi să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecţia lor cât şi pentru protecţia familiilor noastre. Salut iniţiativele locale prin care mai mulţi voluntari fac demersuri pentru a obţine îmbrăcăminte, încălţăminte şi o masă caldă pentru transfugi şi mă bazez pe reacţia instituţiilor locale şi judeţene în vederea remedierii de urgenţă a situaţiei migranţilor, a transmis Alin Nica.

Vă mai recomandăm:
 
Cum petrec Ramadanul musulmanii din Timişoara care locuiesc printre dărâmaturi


Mitropolitul Banatului a donat peste 250 de kilograme de legume şi fructe imigranţilor din Timişoara

Poliţia Locală din Timişoara: Sunt nefondate acuzaţiile de rele tratamente asupra migranţilor

Migranţii din Timişoara îi acuză pe poliţişti de violenţe: Li se sparg telefoanele, sunt bătuţi şi lăsaţi fără bani

Timişoara, noul hot spot pentru imigranţi. Realitatea cu care se confruntă locuitorii oraşului de pe Bega

 

Daniel Funeriu critică organizaţiile studenţeşti care vor gratis cu trenul: E eroare să transformăm universităţile în Agenţia Naţională de Pomeni

Arabii din Timişoara reacţionează după ce oraşul a fost împânzit de migranţi: Statul român trebuie să le asigure cazare şi masă

EXCLUSIV Nisreen Rubaian, UNHCR: „România are un mesaj foarte clar în problema refugiaţilor” 

FOTO Cum arată noul centru pentru refugiaţi din Timişoara. Autorităţile au transformat o fostă unitate militară

Tratament inuman faţă de imigranţii ajunşi în Timişoara. Zeci de afgani au dormit în stradă, la temperaturi negative

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările