„Tunul“ de 6 milioane de euro de la CFR Marfă. Fostul director al companiei şi alte trei persoane, în arest preventiv

„Tunul“ de 6 milioane de euro de la CFR Marfă. Fostul director al companiei şi alte trei persoane, în arest preventiv

Fostul director al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun, a fost arestat preventiv FOTO Constantin Duma

Patru persoane din cele 19 acuzate în dosarul DIICOT „Vagoane la fier vechi” au fost arestate preventiv de Tribunalul Timiş. E vorba de fostul director al CFR Marfă Constantin Crăciun Mihuţ şi de alte trei persoane: Bărculeţ Pavel, Ciobanu Daniel şi Enache Florin. Cinci persoane au fost arestate la domiciliu, iar ceilalţi inculpaţi sunt cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa în care s-a judecat propunerea de arestare a celor 19 inculpaţi din dosarul CFR Marfă a început joi după-masă, în jurul orei 17.00. Audierile au foste unele maraton, şedinţa încheindu-se aproape de miezul nopţii. În jurul orei 2.00, instanţa s-a pronunţat decizându-se arestarea preventivă a fostului director al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun şi a altor trei persoane. Cinci dintre inculpaţi au fost arestaţi la domiciliu: Maşcovescu Mircea Ion, Mutaşcu Mihai, Corodan Gelu – Ioan, Niculescu George şi Rădulescu Stănel au fost arestaţi la domiciliu. Pentru ceilalţi inculpaţi s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Pe parcursul judecării cererii de arestare preventivă, unora dintre inculpaţi le-au expirat mandatele de reţinere, fiind lăsaţi să iasă din sala de judecată pentru a-şi recupera bunurile sau pentru a merge să îşi ia de mâncare. Pe holul Tribunalului, unul dintre inculpaţi i-a spus unuia dintre poliţişti că dacă telefonul i-a fost interceptat, la dosar ar trebui să se regăsească şi o înregistrare din luna decembrie în care atrăgea atenţia cu privire la neregulile comise cu ocazia vânzării vagoanelor CFR. Solicitat de „Adevărul” pentru a oferi detalii, bărbatul a refuzat, susţinând că nu face niciun fel de comentarii până la finalizarea anchetei. Decizia Tribunalului Timiş poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: