Sexi-consiliera de la IMM-uri nu e un caz izolat. Vezi alte familii importante din instituţiile timişorene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul de la Oficiul pentru IMM-uri, unde mama directoare şi-a angajat fiica, nu este singular. În Timişoara sunt mai multe instituţii publice, unde lucrează părinţi cu copii, fraţi cu surori, sau cumnaţi şi nepoţi. La nicio instituţie, tupeul nu a ajuns însă atât de departe încât şeful-mamă să îşi „lege” copilul de biroul de director. 

Citeşte şi:

INTERVIU Cum gândeşte mama piţipoancei de la IMM: „Mi se pare normal şi moral să lucrez cu fiica mea"

EXCLUSIV Şefa Agenţiei IMM Timiş, despre fondurile UE cerute de fiica ei: „Dacă făceam vreo intervenţie, acest dosar era deja analizat" AUDIO

Mai citeşte:

OPINII LA ZI: Piţipoanca de stat


VOCEA BANATULUI Tupeul piţipoancei cu lipici la funcţii publice

Cele mai multe cazuri de nepotisme din Timişoara se întâlnesc în universităţi. Aici este un adevărat cuib în care convieţuieşte o întreagă familie. Mame, taţi, nepoţi sau unchi şi mătuşe îşi împart posturile frăţeşte. Siteul pressalert.ro a realizat o analiză amănunţită pe nepotismele din universităţi, iar surprizele nu au întârziat să apară. Spre exemplu, la Universitatea de Medicină din Timişoara fiica rectorului Ştefan Drăgulescu este asistent universitar la catedra la care tatăl este şef, Cardiologie. De asemenea, Pompilia Dehelean este prorector şi profesor la Psihologie, disciplină la care predă şi soţul Mircea Dehelean. O altă familie de la Medicină este formată din prorectorul Dan Poenaru, şeful Disciplinei de Ortopedie, şi soţia sa Mărioara, profesor la ORL. 

Familia de la Drept

EXCLUSIV Soţia decanului de la Drept, victima spărgătorilor de maşini: hoţii au furat lucrările studenţilor

Nici Universitatea de Vest nu scapă de clanuri. Unul din cele mai cunoscute este cel de la Facultatea de Drept. Aici, este decan Radu Motica, a cărui soţie este cadru didactic în cadrul aceleiaşi facultăţi. La Universitatea de Vest este recunoscut şi clanul de la Facultatea de Sociologie, acolo unde familii precum Dabu sau Păscuţă, sunt recunoscute printre profesori şi studenţi. De asemenea, la Ştiinţe Economice convieţuiesc, potrivit sursei citate, aproximativ 10 familii universitare.

VOCEA BANATULUI Şcoala de şpagă de la Drept

Rectorul-tată şi copiii asistenţi

La Universitatea Politehnica, rectorul Nicolae Robu, este şeful copiilor săi Andreea şi Raul, asistenţi la Automatică şi Calculatoare. Robu a susţinut permanent că prezenţa copiilor săi la Universitatea Politehnica nu are nici în clin nici în mânecă cu funcţia pe care o ocupă el, cei doi ajungând asistenţi cu propriile forţe şi fiind nevoiţi să muncească chiar mai mult decât alţi copii pentru a nu face numele de ruşine. Potrivit pressalert.ro, în afară de familia lui Robu, la Politehnica mai sunt aproximativ 40 de familii care predau în universitate. 

Clanurile din Primăria Timişoara

Primăria Timişoara nu face excepţie la capitolul „clanuri”. Una din cele mai maediatizate  relaţii este cea dintre primarul Gheorghe Ciuhandu şi fina sa Mihaela Mârza. De asemenea, o altă familie cunoscută de la primărie este formată din Adrian Semeredi Bere şi soţia sa Iudit Semeredi Bere, ambii angajaţi la Direcţia de Mediu. Despre Adrian Semeredi Bere se spune că este un apropiat al directorului de la Mediu, Vasile Ciupa, urmând ca acesta să preia frâiele direcţiei după pensionarea lui Ciupa. Nici secretarul Ioan Cojocari nu a rezistat fără să-şi aducă un neam în primărie. Potrivit unor surse din instituţia de pe Loga, Cojocari l-a angajat la primărie pe verişorul său, Ioan Trion. Culmea este că odată cu disponibilizările, clanurile din Primăria Timişoara au rămas neatinse. 

Citeşte totul despre cazul "Bianca Jurcă"

GALERIE FOTO Sexy consiliera de la IMM şi-a făcut "cuib" în biroul mamei sale. Directorul-mamă împarte biroul cu fata-funcţionar

Scandalul "Bianca Jurcă" a izbucnit după ce s-a descoperit modul în care mama, directoare la o instituţie a statului, şi-a angajat fiica într-o funcţie publică. „S-a angajat în urma unui concurs. Are pregătire profesională corespunzătoare. Concursul a fost anunţat, dar nu s-a prezentat nimeni. N-am dezavantajat pe nimeni. Trebuie să lucreze şi copiii noştri undeva. Dacă au o pregătire trebuie să lucreze undeva", a declarat mama Biancăi Jurcă, Lelica Crişan.

Concurs anunţat la perete

Când s-a angajat la Oficiul pentru IMM-uri Timiş, Bianca Jurcă nu a avut contracandidat. Potrivit secretarului comisiei de examinare, Ana-Maria Cociu, subalternă a Lelicăi Crişan, anunţul pentru angajare a fost făcut doar la avizierul instituţiei şi la concurs nu s-a mai prezentat nimeni. „La momentul respectiv putea fi publicat doar pe avizier. După aceea s-a schimbat legislaţia", susţine Cociu.




Întrebată cum a putut fi obiectivă examinând-o pe fiica şefului direct, Ana-Maria Cociu a spus: „Pe noi ca şi angajaţi nu ne interesează cine vine - fiica, fiul cuiva. Nu mă interesa nici dacă venea fiul domnului prim-ministru, atât timp cât îşi făcea treaba sau răspundea în mod afirmativ cerinţelor postului. Atâta vreme cât candidatul şi-a îndeplinit condiţiile, atâta vreme cât a răspuns şi la interviu şi în scris conform cerinţelor, nu văd care e problema."



Bianca Jurcă lucrează astfel de aproximativ un an şi jumătate la Oficiul pentru IMM-uri Timiş. La concurs i s-au cerut studii superioare, iar ea este absolventă de Biologie. Trebuia să aibă cunoştinţe de operare pe calculator cu atestat ECDL (permisul european de conducere a calculatorului n.r.), condiţie pe care, de asemenea, a îndeplinit-o.

Ana-Maria Cociu a mai spus că, recent, s-a organizat un nou concurs pentru un post vacant şi, la fel, s-a angajat un singur candidat. „Nu avem alocaţi bani pentru publicitate ca să dăm anunţ. Am trimis un comunicat de presă şi un singur ziar a publicat informaţia", a mai spus Ana-Maria Cociu.

image
image

„Salariul este mic"

Lelica Crişan şi fiica ei, Bianca Jurcă, nu văd nicio problemă în a lucra împreună. Mai mult decât atât, Bianca susţine că nu a venit la IMM-uri pentru bani, ci pentru a căpăta experienţă. „Am vrut să lucrez cu mama să acumulez experienţă. Salariu iau 10 milioane (1.000 de lei - n.r.)", a spus Bianca Jurcă.



„Salariul este foarte mic, condiţiile nu sunt extraordinare. Nu avem maşini, nu avem sediu. Sunt oficii în Timişoara care lucrează cu cinci persoane pentru că nu se angajează nimeni", a adăugat Lelica Crişan. Aceasta spune că, în afara sarcinilor de serviciu pe care le îndeplineşte, Bianca Jurcă lucrează şi pe proiecte europene, prin care s-au atras în interesul Oficiului pentru IMM-uri bani comunitari de dezvoltare a activităţii şi de instruire a personalului.

În ciuda scandalului izbucnit în ultimele zile, Lelica Crişan nu bate deloc în retragere şi va participa la concursul pentru director organizat la 23 mai. „În tot acest scandal nu se vorbeşte deloc despre competenţe. O să merg la concurs cu toată presa după mine pentru a vedea cât ştiu", a spus Lelica Crişan.

image

Bianca Jurcă: fotomodel, patron şi funcţionar public   Foto: Sebastian Tătaru



"Eu am dorit să lucrez alături de mama pentru a acumula experienţă. Sunt angajată pe o perioadă determinată până în august."
Bianca Jurcă
consilier politici şi programe OIMM Timiş

"Nu am dezavantajat pe nimeni. Trebuie să lucreze şi copiii noştri undeva. Dacă au o pregătire, trebuie să lucreze undeva."
Lelica Crişan
şefa OIMM Timiş, mama Biancăi Jurcă

 pe poză pentru galerie foto!

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite