Sentinţă finală în dosarul poliţiştilor care au snopit în bătaie doi tineri nevinovaţi. Victimele au fost confundate

Sentinţă finală în dosarul poliţiştilor care au snopit în bătaie doi tineri nevinovaţi. Victimele au fost confundate

FOTO Arhivă

Curtea de Apel Timişoara a emis, marţi, sentinţa finală în dosarul în care trei poliţişti şi un jandarm au fost trimişi în judecată pentru purtare abuzivă după ce i-au bătut cu sălbăticie pe doi tineri nevinovaţi, confundaţi cu un urmărit şi complicele lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţă finală în dosarul de malpraxis poliţienesc în care au fost trimişi în judecată Alexandru Eugen Gavrilă (jandarm), Darin Ţicu (poliţist), Gelu Marius Necula (poliţist) şi Alexandru Gruber (poliţist). Practic, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au menţinut pedepsele aplicate în primă instanţă, cei patru fiind condamnaţi la pedepse cuprinse între opt luni şi trei ani de închisoare cu suspendare.

Astfel, Alexandru Gavrilă Eugen rămâne cu o pedeapsă de doi ani şi o lună de închiosare cu suspendare. Darin Ţicu a primit doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, iar Alexandru Gruber a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Cea mai mare pedeapsă, trei ani cu suspendare a primit-o Gelu Marius Necula. În procesul din faza de apel, judecătorii au operat doar modificări cu privire la localităţile în care doi dintre condamnaţi trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii.

Prin sentinţa rămasă definitivă marţi, cei trei jandarmi condamnaţi la închisoare cu suspendare, jandarmul, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş şi Inspectoratul de Jandarmi Timiş trebuie să le achite celor doi tineri daune morale totale de 115.000 de euro (65.000 pentru una dintre victime şi 50.000 pentru a doua victimă).

Povestea unei acţiuni ratate

Dosarul de purtare abuzivă în care cei trei poliţişti şi jandarmul au fost condamnaţi a fost deschis în noiembrie 2017, când doi tineri nevinovaţi au fost opriţi în trafic, puşi cu faţa la pământ şi bătuţi cu picioarele după ce au fost confundaţi cu un infractor căutat pentru spargeri din locuinţe şi complicele lui. În urma loviturilor, victimele au avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale şi intervenţii chirurgicale, suferind de rupturi ale splinei. VEZI AICI povestea completă a modului în care a fost organizată acţiunea ratată a poliţiştilor. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările