Regele mallurilor se joacă de-a „Cityville“ la Timişoara. Cartierul pe care îl va construi va costa 220 de milioane de euro

Regele mallurilor se joacă de-a „Cityville“ la Timişoara. Cartierul pe care îl va construi va costa 220 de milioane de euro

Openville se va construi pe Calea Aradului, în apropierea zonei centrale a Timişoarei

Compania Iulius Management Center, controlată de Iulian Dascălu, supranumit regele mall-urilor din România, va investi peste 220 milioane de euro într-un megaproiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiect grandios Openville este creat după conceptul „lifestyle center” şi cuprinde clădiri de birouri, centre comericiale, parc şi zone entertainment.
 
Investiţia reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de „real estate” din vestul ţării, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, după ansamblul urbanistic Palas Iaşi. La Iaşi, însă, proiectul este unul foarte controversat, cele 12 hectare pe care este construit Palasul fiind concesionate de la Primărie, în urma unui parteneriat public-privat care a stat mai mulţi ani pe masa judecătorilor. 
 
„Prin Openville, compania Iulius Management Center, specializată în dezvoltarea proiectelor mixte de real estate, continuă misiunea începută acum 10 ani, la inaugurarea Iulius Mall Timişoara, de a schimba în bine viaţa comunităţii. Vom crea un spaţiu vibrant, ce va transforma Timişoara într-un oraş cosmopolit, pe care locuitorii săi, deschişi spre multiculturalitate, îl merită. Totodată, proiectul va dezvolta un pol de business regional, care va stimula creşterea economică şi va crea mii de locuri de muncă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele grupului de companii Iulius. 
 
Proiectul, care este gândit pe o suprafaţă de peste 18 hectare, ar urma să fie implementat în aproximativ doi ani. Potrivit documentelor depuse la Primăria Timişoara de Iulius Group, terenul pe care este gândit complexul Openville de la Timişoara este format din 20 de parcele.
O parte dintre aceste terenuri sunt proprietate a unor firme din cadrul Iulius Group, dar şi acestea sunt ipotecate de bănci. O mare parte, peste 4 hectare, din terenul situat în apropierea centrului Timişoarei, în zona inelului 2 de circulaţie, este deţinut de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, iar o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare îi aparţine Primăriei Timişoara.
 
Adaptarea la condiţiile actuale de piaţă şi integrarea conceptului la linia urbanistică a Timişoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihăilescu, cel care a proiectat şi mall-ul de pe Calea Aradului. Ahitectul timişorean a conceput şi proiectul multifuncţional Palas Iaşi, premiat în 2013, la Varşovia, cu două distincţii - „Building of the Year in Southeastern Europe” şi „Retail Development of the Year” – oferite de Central & Eastern European Real Estate Quality Awards.

 
În total, vor fi construite şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România. Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane. 
 
Una dintre principalele atracţii ale Openville va fi parcul, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 55.000 mp, o oază de relaxare în aer liber, cu locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori şi 20.000 de arbuşti. 
 
Vor exista peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, un cinema multiplex cu 15 săli. 
 
O altă premieră o reprezintă zona de fresh market, care va cuprinde restaurante de tip fast food, dar şi brutării, carmangerii şi locaţii cu produse alimentare naturale. 
 
Openville va include şi patru săli pentru evenimente speciale, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane, care vor găzdui congrese, seminarii, conferinţe de business, întâlniri corporate şi petreceri private. 
 
Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească foarte uşor locuri libere. 
 
Lucrările de construcţie vor începe în această toamnă, iar până la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spaţii office. Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Despre Openville, aşa cum anunţă dezvoltatorul acest proiect
 
Investiţie totală de peste 220 de milioane de euro 
594.000 mp suprafaţă total construită
265.000 mp suprafaţă total închiriabilă (retail + office)
Retail (Iulius Mall Timişoara + Openville): 134.000 mp închiriabili
Office clasa A, 7 clădiri: 131.000 mp închiriabili
Congress Hall: 4 săli, 2.500 de persoane
Parc şi spaţii verzi: 55.000 mp
Locuri de parcare: 3.750
 
Citiţi şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările