Reacţia primarului Robu la anunţul plecării Nestle de la Timişoara: „Nu se produc drame sociale când se închide o firmă“

Reacţia primarului Robu la anunţul plecării Nestle de la Timişoara: „Nu se produc drame sociale când se închide o firmă“

Nicolae Robu a reacţionat după anunţul Nestle privind închiderea fabricii de la Timişoara FOTO Arhivă

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a comentat vineri, 11 ianuarie, cu ocazia unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Timiş, decizia managerilor Nestle de a închide fabrica de la Timişoara, singura pe care compania o are în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Robu a declarat că nu ştie motivele pentru care managerii Nestle au decis să închidă fabrica de la Timişoara, unde se produc napolitanele Joe. Primarul Timişoarei a spus că în plan social, închiderea fabricii Nestle de la Timişoara nu este o dramă, cei aproximativ 400 de salariaţi având posibilitatea să îşi găsească repede de lucru, poate chiar la salarii mai mari.

„Nu ştiu cauza. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă, îmi pare rău pentru oamenii respectivi (n.r. - angajaţii companiei), dar îi încurajez să nu îşi facă probleme pentru că, din fericire, în Timişoara se găsesc locuri de muncă şi poate vor ajunge să aibă locuri de muncă chiar mai bune. Sigur, presupun că e neplăcut să trebuiască să îşi caute loc de muncă, dar suntem într-o societate în care astfel de lucruri se întâmplă. Din fericire, Timişoara e în plină dezvoltare. Se creează noi şi noi locuri de muncă şi nu se produc drame sociale când o firmă se închide”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit ZF, gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide în luna mai singura fabrica pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc). Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată integral în Ungaria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: