VIDEO Premieră în România: rechini vii plimbaţi prin ţară înt-un camion transformat în acvariu

VIDEO Premieră în România: rechini vii plimbaţi prin ţară înt-un camion transformat în acvariu

Rechinul-trigru poate fi văzut la expoziţia de la mall-ul din Timişoara

O expoziţie organizată în premieră naţională la Timişoara şi-a deschis astăzi porţile. Patru rechini, salvaţi în urma unui dezastru ecologic, pot fi admiraţi într-un camion transformat într-un acvariu de 15.000 de litri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru rechini, cu dimensiuni cuprinse între 1,5 şi 2,5 metri pot fi văzuţi într-o expoziţie organizată la Timişoara în premieră naţională. Rechinii sunt aduşi din Franţa, acolo unde locuieşte proprietarul acestora, un biologul marin care a salvat rechinii de la moarte, în 2010, în urma dezastrului ecologic din Golful Mexic. În aprilie 2009, 11 persoane au murit după ce o platformă petrolieră Deepwater Horizon din Golful Mexic a explodat, iar aproximativ 4,9 milioane de barili de petrol au ajuns în ocean, provocând, probabil, cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA.

Expoziţia, organizată în parcarea Iulis Mall din Timişoara şi deschisă sâmbătă dimineaţa îi aşteaptă pe vizitatori până în cinci octombrie. Copiii, dar şi iubitorii de peşti pot admira marele rechin alb, rechinul cu ochii albaştrii sau rechinul-tigru. În ciuda spaţiului mic în care trăiesc rechinii, o remorcă de TIR, reprezentanţii expoziţiei susţin că peştii au condiţii optime, trăind în 15.000 de litri de apă de mare. „Scopul acestei expoziţii este să le arătăm şi românilor rechinii. Aseară (n.r. joi) au ajuns din Franţa. Încercăm să acoperim cât mai multe oraşe. Nu o să ne oprim nici în timpul iernii pentru că apa este în permanent ţinută la 24 de grade”, a explicat unul dintre organizatori.

Un bilet de intrare pentru copii costă 8 lei, iar pentru un adult costul este de 12 lei. Cei interesaţi trebuie să ştie că un timp de 5-10 minute alocat vizitării expoziţiei este suficient, toată expoziţia fiind un acvariu de dimensiuni mari în care înoată patru rechini. Pentru cei care au văzut rechini în vacanţele din străinătate, expoziţia nu are nimic spectaculos, dar pentru cei care nu au mai avut ocazia să vadă un rechin viu, experienţa poate fi una interesantă.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările