Pedeapsa primită de o directoare CNADNR acuzată că a luat mită un televizor, ochelari 3D, o consolă pentru jocuri şi o maşină de tuns iarba

Pedeapsa primită de o directoare CNADNR acuzată că a luat mită un televizor, ochelari 3D, o consolă pentru jocuri şi o maşină de tuns iarba

Directoarea CNADNR a fost "săltată" în 2011 şi trimisă în judecată şase ani mai târziu FOTO CNADNR

Tribunalul Caraş-Severin a pronunţat prima sentinţă în dosarul de corupţie în care o fostă şefă din cadrul CNADNR a fost trimisă în judecată de DNA, fiind acuzată că a primit drept mită bunuri în valoare de aproape 15.000 de lei. Ancheta în acest caz a costat 20.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Şase ani. Atât le-a trebuit procurorilor DNA Timişoara ca să trimită în judecată un dosar în care Silvia Nely Ciobanovschi, o directoare din cadrul CNADNR, a fost acuzată că a primit de la omul de afaceri Staicu Nicolae Dumitru, cu titlul de mită, bunuri în valoare de aproape 15.000 de lei. Dosarul, care a fost deschis în 2011, vizând fapte din 2010, a fost trimis în judecată în aprilie 2017, prima sentinţă din acest dosar pronunţându-se un an mai târziu.

„La data de 06 mai 2008, între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe de o parte, şi o asociere de firme din care făcea parte şi societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost încheiat un contract de execuţie de lucrări având ca şi obiect consolidare a două tronsoane ale şoselei DN 57B. În acest context, în perioada noiembrie – decembrie 2010, inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, în calitatea menţionată mai sus, dar şi în cea de preşedinte a comisiei de recepţie a lucrărilor, a pretins şi primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite în valoare totală de 14.747 lei. Bunurile respective (n.r. un televizor cu diagonala de 117 cm, o pereche de ochelari 3D, o consolă playstation 3, un expresor de cafea marca Krups şi o maşină de tuns iarba marca Gardena) au fost pretinse şi primite de inculpată pentru a-şi îndeplini necorespunzător atribuţiile de serviciu, prin întocmirea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor cu încălcarea dispoziţiilor legale. Anterior, membrii comisiei de recepţie constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parţial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost nemenţionate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat C.N.A.D.N.R”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost judecat în primă instanţă de Tribunalul Caraş-Severin, care a pronunţat şi prima sentinţă, condamnând-o pe Silvia Nely Ciobanovschi la doi ani cu suspendare sub supraveghere cu un termen de încercare de patru ani. Staicu Nicolae Dumitru, acuzat că a cumpărat-o pe directoarea din CNADNR a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de doi ani şi cinci luni. De asemenea, Tribunalul Caraş – Severin a dispus confiscarea de la Nely Ciobanovschi a bunurilor primite cu titlul de mită: televizor, marca Sony model KDL 46HX800, cu telecomandă, ochelari 3D, marca Sony model TDG BR100, adaptor marca Sony, model TMR BR100, consolă playstation, marca SONY model CECH2504A, cu telecomandă, expresor de cafea, marca KRUPS tip EA8050 model FDB1450, şi maşină de tuns iarba, marca Gardena 42LI, cu un acumulator. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorul a dispus ca Ciobanovschi şi Staicu să achite 20.000 de lei, contravaloarea cheltuielilor cu ancheta. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: