Noul subpasaj al Timişoarei, care traversează ansamblul Openville, este aproape gata

Noul subpasaj al Timişoarei, care traversează ansamblul Openville, este aproape gata

Subpasajul este în mare parte deja iluminat FOTO Facebook Openville Timişoara

În acest an, timişorenii vor putea traversa în subteran întreg ansambul Openville. Mai exact, din apropierea intersecţie de pe bulevardul Antenei, până în Piaţa Consiliul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările sunt avansate, iar ritmul în care se lucrează la Openville este unul foarte ridicat. Acum se lucrează doar la instalaţia electrică şi la amenjări interioare. Subpasajul care are o lungime de 203 metri (26,5 metri lăţime) va face parte din inelul 2. 

Spre deosebire de pasajul Michelangelo, unde s-a săpat pur şi simplu un tunel, aici tehnologia folosită de firma constructoare este cu totul diferită. Mai întâi s-a săpat o groapă uriaşă, s-au scos o cantitate impresionantă de pământ în jurul clădrii UBC 3, apoi s-a început construirea pasajului prin acoperire.
 
Este vorba de un complex de pasaje pe două niveluri subterane: tunelul - pe patru benzi carosabile, care face legătura între bulevardul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei, şi un tunel aflat la etajul doi subteran, care face legătura cu câte o bandă carosabilă pe sens cu noua parcare subterană care se construieşte la Openville. 
 


Deasupra parcării va fi amenajat parcul suspendat al proiectului Openville, iar deasupra pasajului vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din acest parc. 
 
 
Primăria se ocupă de noul pasaj de la Consiliul Europei
 
Tunelul ca va traversa ansamblul Openville de la Est la Vest, va fi terminat în 2019, atunci când Primăria Timişoara urmează să înceapă lucrările la pasajul de la Consiliul Europei. În urma înţelegerii cu municipalitatea, cei de la Openville trebuie să realizeze şi proiectul pentru pasajul care va trece pe sub marea interesecţe din Piaţa Consiliul Europei, pe sub Calea Aradului, cu ieşire spre Calea Circumvalaţiunii şi Calea Torontalului. Primăriei îi revine sarcina să plătească lucrarea propriu zisă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: