Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Timişoara cu un avion privat de mici dimensiuni FOTO

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Timişoara cu un avion privat de mici dimensiuni FOTO

Preasfinţitul Paisie Lugojanul oferă Lumina preoţilor aflaţi pe aeroport FOTO Ş.Both

Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara, a preluat Lumina Sfântă de la Ierusalim, care a fost adusă pe aeroport cu avion privat de mici dimensiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România, sâmbătă seara, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române. De la Bucureşti, un avion privat de mici dimensiuni a transportat Lumina la Timişoara. 

 
Pe Aeroportul Internaţional Timişoara a fost pezent nu a fost prezent mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, cum s-a întâmplat anul trecut. Cel care a preluat Lumina Sântă de la pilotul avionului Cessna a fost Presfinţitul Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara. 
 
„Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea patriarhului Daniel şi al Înaltpreasfinţitului Ioan al Banatului, a ajuns Sfânta Lumină, de la Mormântul Sfânt din Israel. Ne bucurăm de faptul că Dumnezeu îşi arată prin aceasta dragostea faţă de noi. Lumea cere semne de la Dumnezeu, oamenii cer minuni de la Dumnezeu. Iată că acesta este unul din multele minuni pe care Dumnezeu le face pentru întreaga umanitate. Nădăjduim ca dragostea lui Dumnezeu să fie înţeleasă cum se cuvine de către om”, a spus Paisie Lugojanul. 

 
Preasfinţitul a ţinut să transmită şi un mesaj pentru credincioşii timişoreni înainte de slujba de Înviere. 
 
„Să aibă multă credinţă în Dumnezeu, să aibă multă dragoste pentru Dumnezeu, să nu uite că în Catedrala din Timişoara se află moaştele Sfântului Iosif de la Partoş, care este un mare făcător de minuni, pentru toţi cei care se roagă şi caută ajutorul sfinţilor. Să nu uităm că porunca lui Dumnezeu este aceasta: Vă dau vouă să vă iubiţi unul pe altul... Să înmulţim între noi dragostea, ajutorarea, credinţa şi nădejdea în Dumnezeu. El este cu noi întotdeauna. Şi să nu uităm că biserica este cea care se roagă pentru mântuirea sufletelor noastre. Dumnezeu să ne binecuvânteze”, a spus Paisie Lugojanul. 

 
Pe aeroport au venit delegaţii ale bisericilor din Arad, Caras-Severin sau Hunedoara. Cu toţii au plecat cu lumina spre bisericile lor, pentru a participa la slujba de Înviere.  

 
Paisie Lugojanul a plecat spre Catedrala Mitropolitană, unde, la ora 24.00, va începe slujba ţinută de mitropolitul Ioan Selejan. 
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările