FOTO Tunelul Luminii, printre ultimele proiecte ale administraţiei Robu. Pasarelă peste Bega în dreptul UVT

FOTO Tunelul Luminii, printre ultimele proiecte ale administraţiei Robu. Pasarelă peste Bega în dreptul UVT

Proiectul pasarelei din dreptul UVT

În şedinţa de Consiliu Local de vineri, printre ultimele ale vechii aleşi, a fost votat aprobarea studiului de fezabilitate pentru un construcţia unei noi pasarele peste Bega.

GALERIE FOTO

Tunelul Luminii, o pasarelă pentru pietoni şi biciclişti, ar urma să se construiască peste Bega, pronind din dreptul Universităţii de Vest. Podul va avea o arhitectură modernă, acesta fiind acoperit cu arce, pe care s-a proiectat şi un ansamblu de lumini ce vor oferi un efect de tunel şi vor asigura iluminarea ansamblului pe timp de noapte.  
 
Într-un viitor apropiat ar trebui să se lanseze licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, care sunt programate să dureze 12 luni, podul urmând să costa în jur de un milion de euro. 
 
„Un nou proiect frumos şi util prinde contur: Pasarela pentru pietoni şi biciclişti Tunelul Luminii! 
 
Numărul de treceri peste comoara noastră inestimabilă, Canalul Bega şi capacitatea acestora, sunt departe de a putea satisface necesităţile de mobilitate ale lumii de azi. 
 
Iată de ce am construit cele 4 poduri, câte două, unul în amonte, altul în aval, lipite de fiecare dintre vechile poduri Dragalina şi Eroilor, făcând, astfel, ca acestea să devină de trei ori mai late decât erau, iată de ce am avut în portofoliu construirea a patru noi poduri, Jiul şi Isho, pe inelul 2 - ambele cu studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice cu detalii de execuţie gata, deci gata de lansarea licitaţiilor pentru execuţie-, Solventul şi Bobâlna pe inelul 4. 
 
Evident, toate aceste poduri asigură creşterea substanţială a conectivităţii Nord - Sud nu numai pentru maşini, ci şi pentru pietoni şi biciclişti. 
 
Acestora, însă, le-am acordat o atenţie specială: pentru ei am gândit şi o trecere dedicată, într-o zonă de maxim interes pentru studenţi şi lucrătorii din domeniul universitar şi anume, în dreptul UVT. Este vorba de o pasarelă superbă, numită de proiectanţi Tunelul Luminii. În 2021, era prevăzut să o facem efectiv”, a scris Nicolae Robu, încă primar în funcţie la Timişoara.  
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările