FOTO Expoziţie de fotografie #Rezist la Parlamentul European. „Imaginile sunt despre un popor vibrant, despre oameni vibranţi, puternici, determinaţi”

FOTO Expoziţie de fotografie #Rezist la Parlamentul European. „Imaginile sunt despre un popor vibrant, despre oameni vibranţi, puternici, determinaţi”

Expoziţia de fotografii România în stradă FOTO caleaeuropeana.ro, Facebook/Monica Macovei

Expoziţia de fotografii “România în stradă: Vrem justiţie, nu corupţie” a fost deschisă la etajul trei al Parlamentului European din Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

La iniţiativa eurodeputatul Monica Macovei (ECR), cu sprijinul europarlamentarului german Sven Giegold (Grupul Verzilor),

la Parlamentul European a fost amenajată o expoziţie de fotografii sub genericul “România în stradă: Vrem justiţie, nu corupţie”. 
 
Şapte fotografi profesionişti prezintă lumii imaginea unei Românii deştepte şi pline de viaţă, care a ieşit în stradă pentru a spune „nu” corupţiei, pentru a apăra justiţia şi statul de drept.
 
“Toţi cei care aţi venit la această expoziţie sunteţi oameni liberi. În primul rând, tinerii liberi din toată România şi din toată lumea, din toate capitalele lumii şi alte oraşe ale lumii. Şi o să încep cu tinerii, pentru că tinerii liberi din România şi din afara ţării au văzut că în România este întuneric.
 
În primul rând, au văzut că în Palatul Victoria, unde are sediu Guvernul, e beznă, deşi e împodobit pe dinafară ca bradul de Crăciun. Şi atunci au decis să aprindă luminile în faţa Palatului Victoriei.
 
Au văzut că şi la Parlament e multă beznă şi s-au dus şi acolo să aprindă luminile.
 
Ce au transmis tinerii şi generaţiile care au fost alături de ei? Au scandat mai întâi: Noaptea, ca hoţii. Apoi, au scandat "Noaptea hoţi, ziua mafioţi".
 
Au spus de ce protestează: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”. "Ne-am săturat cât ne-aţi furat".
 
Şi au arătat că înţeleg foarte bine ce se întâmplă în România şi pentru ce ies în stradă, şi o să vă dau câteva citate: „Legile voastre, nişte dezastre!“ şi „Vrem valori, nu lichele“.
 
Peste toate astea, oamenii au scandat în toată ţara - şi acesta este şi motto-ul expoziţiei de fotografii: „Vrem justiţie, nu corupţie”.
 
Aceasta este generaţia care va schimba România şi care va lumina România şi o va duce pe drumul drept înainte. Repet, un drum luminat. Şi o generaţie compusă nu numai din tineri, e compusă din bunici, din părinţi cu copii şi din tineri. E o generaţie care a înţeles că nu se mai poate aşa, cu lichele, cu hoţi şi că trebuie să mergem înainte în lumină. Şi de-asta au aprins luminile. Şi vedeţi lumini de jur împrejurul nostru, pentru că tot ce vedeţi sunt poze reale de la aceste demonstraţii.
 
Imaginea pe care o transmit fotografiile expuse în Parlamentul European este despre un popor vibrant, despre oameni vibranţi, puternici, determinaţi, care înţeleg ce se întâmplă în România, care vor să schimbe România, care îşi asumă orice risc, îşi iubesc ţara şi vor să trăiască în lumină şi vrem cu toţii să trăim în lumină”, a scris Monica Macovei, pe pagina ei de Facebook.
 
La vernisaj au vorbit despre proteste şi emoţia transmisă de români în stradă Oana Dimofte, Mihai Tudorică, Radu Vâncu. Au fost invitaţi şi 40 de membri ai organizatiilor civice din Bucuresti, Cluj, Sibiu sau Timişoara.
 
Fotografiile sunt semnate de Adrian Câţu, Andreea Retinschi, Bogdan Dincă, Cătălin Georgescu, Dan Mihai Bălănescu, Mihuţ Savu (Epoch Times România) şi Rareş Helici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: