Dosarul de angajare al viceprimarului Timişoarei, Traian Stoia, este incomplet: „Dacă ne-ar controla ITM-ul, ne-ar amenda”

Dosarul de angajare al viceprimarului Timişoarei, Traian Stoia, este incomplet: „Dacă ne-ar controla ITM-ul, ne-ar amenda”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că dosarul de angajare al viceprimarului Traian Stoia are doar două file: o hotărâre de Consiliu Local şi o decizie a primarului Foto Daniel Dancea

Scandalul de la vârful Primăriei Timişoara dintre primarul liberal Nicolae Robu şi viceprimarul Traian Stoia atinge o dimensiune nouă. După ce i-a luat lui Stoia toate atribuţiile, primarul Nicolae Robu susţine că viceprimarul nu şi-a completat nici acum dosarul de la Resurse Umane, pentru a putea fi angajat legal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tensiunile de la vârful Primăriei Timişoara datează încă de pe vremea când USL-ul ecxista, iar totul a culminat cu o ieşire publică  primarului Nicolae Robu, care a declarat că nu mai poate lucra „cu un astfel de om”. Scandalul a fost aplanat după ce fiecare dintre cei doi şi-a luat angajamentul să nu se mai atace unul pe altul.

A venit apoi tentativa eşuată a PSD de înlocuire a viceprimarului liberal Dan Diaconu şi tensiunile s-au reaprins. Cu toate acestea, la nivel public, s-a lăsat impresia unei bune colaborări. Rând pe rând, primarul Nicolae Robu i-a luat, însă, câte ceva viceprimarului Stoia. Mai întâi primarul i-a luat viceprimarului secretarele, iar apoi i-a „ciuntit” din atribuţii. Săptămâna trecută, Robu a anunţat că i-a luat toate atribuţiile importante viceprimarului PSD, lăsându-l pe Stoia doar cu Direcţia de Asistenţă Socială.

Neînţelegerile de la nivelul unu al primăriei sunt departe de a fi încheiate după ce primarul Nicolae Robu a prezentat dosarul de angajat al viceprimarului Traian Stoia. Robu susţine că dosarul este incomplet, nefiind depuse nici acum, la doi ani de mandat, toate documentele necesare angajării. „Timp de doi ani a fost atenţionat şi i s-a transmis în scris să completeze dosarul. Aşa a răspuns la toate solicitările. Nu a rezolvat nicio problemă până în momentul de faţă”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul-şef a mai declarat că dacă ar veni un control al ITM-ului, primăria ar fi amendată. „Eu nu cred ce spun unii că nu are studii superioare. Nici nu e obligatoriu să aibă, dar eu nu cred că nu ar avea studii superioare. Problema este că suntem într-o situaţie în care dacă ar fi venit cineva de la ITM ne-ar fi amendat”, a spus primarul Nicolae Robu, care a tolerat situaţia de la primărie, permiţându-i chiar viceprimarului să îşi împartă concediul pe mai multe săptămâni, venind câte două zile la lucru pe săptămână. Traian Stoia a refuzat să comenteze situaţi dosarului său de angajare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările