Cum a fost şantajată o fată de 14 ani după ce i-a trimis unui tânăr poze cu ea dezbrăcată: „Pentru faza de acum o să plăteşti, dragă, îţi jur!“

Cum a fost şantajată o fată de 14 ani după ce i-a trimis unui tânăr poze cu ea dezbrăcată: „Pentru faza de acum o să plăteşti, dragă, îţi jur!“

FOTO Shutterstock

Un tânăr din Timişoara e judecat după ce a şantajat o fată de 14 ani cu fotografiile indecente pe care copila şi le-a făcut la cererea lui. Fata s-a împrumutat şi i-a dat o parte din suma cerută,  însă individul nu s-a mulţumit, aşa că i-a făcut apropo-uri sexuale şi i-a cerut din nou bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazut tânărului, acum în vârstă de 20 de ani, Judecătoria Timişoara a dispus, în vara acestui an, doar o măsură educativă, însă sentinţa nu este definitivă. 

Faptele pentru care acesta a fost trimis în judecată s-au petrecut în 2016, când tânărul (G.G.F.) avea 17 ani , iar fata (I.A.) doar 14 ani.

Totul a început la scurt timp după legarea unei prietenii, pe Facebook. Tânărul i-a cerut fetei o fotografie cu ea în lenjerie intimă, iar copila i-a trimis. În septembrie, tânărul i-a mai cerut o astfel de poză, iar fata s-a conformat din nou. După ce i-a povestit mamei că doar discută cu un băiat mai mare decât ea, la sfaturile părintelui, care i-a explicat că relaţia este inoportună, copila a decis să pună capăt prieteniei şi i-a transmit  lui G.G.F. că nu mai doreşte să continue relaţia.

Tânărul a  început însă să o ameninţe că va face publice fotografiile deja primite şi i-a mai cerut altele, atât în lenjerie intimă, cât şi nud. Când le-a obţinut, i-a cerut fetei 300 de lei ca să nu le publice pe aceeaşi  reţea de socializare, sumă pe care copila a achitat-o în speranţa că totul se va încheia.
“300 si eu nu mai vreau nimic”.

N-a fost aşa, pentru că, deşi pentru o perioadă tânărul a încetat şantajul,  în preajma Crăciunului, după mai multe discuţii, i-a cerut copilei suma de 400 de lei, motivând că fotografiile intime ale acesteia se aflau în posesia unei alte persoane care solicita 250 de lei în schimbul păstrării acestora în secret, diferenţa urmând a-i reveni lui.

"Din înscrisurile depuse, rezultă atât prima condiţionare a remiterii unei sume de bani de 300 de lei, din cursul lunii septembrie 2016, pentru ca inculpatul G.G. F. să nu divulge fotografiile cu ipostaze compromiţătoare ale victimei minore, respectiv să le şteargă [«300 si eu nu mai vreau nimic» (…) «Daca imi dai teapa e rau»], cât şi cea de-a doua condiţionare, din cursul lunii decembrie 2016, în schimbul remiterii unei sume de 400 de lei, remitere care nu a mai avut loc [<<400 in bancnote de 10 lei. Apoi stergem tot con versatii poze etc.>> (…) <<astept. daca nu scrii pana la 8 pică intelegerea>> (…) <<tiam dat o ora pana la care sa scrii vrei sa ne certam?>> (…) <<M-ai enervat>>, <<Pt faza de acum o sa platesti draga iti jur>>]", se arată în considerentele sentinţei penale nr. 2075/2019, pronunţată de judecătoria Timişoara (www.rolli.ro), ortgrafia fiind cea din mesajele inculpatului.

"Momentan nu o vad toti nu am fost asa bulangiu"

Pe lângă solicitările explicite, G.G.F a apelat şi la intimidări. "Inculpatul a recurs şi la presiuni puternice în atingerea scopului, prezentându-i victimei o fotografie făcută facebook wall-ului inculpatului, în care se putea observa că una dintre fotografiile compromiţătoare fusese deja încărcată în spaţiul public virtual, însă restricţionată vederii celorlalţi, în afara inculpatului, având mesajul <<Ghiciti vedeta>>, comunicându-i apoi victimei <<Momentan nu o vad toti nu am fost asa bulangiu. Dar tu esti si cred pe la 11 o bag publica>>, <<Accept si 300. daca nu poti face rost de 4>>”, se mai arată în considerentele deciziei amintite (www.rolli.ro).

"App îs curios dacă o sugi bine"

Astfel de mesaje au fost transmise nu doar prin intermediul contului de facebook utilizat  de tânăr, ci şi pe SMS , iar acesta a adus în discuţie şi prestarea unor acte sexuale.

"Succes. App îs curios dacă o sugi bine. O sugi bine? Oh nu răspunzi păcat>”   i-a  mai scris tânărul.
“De unde şti tu dacă fac asa ceva? Eu nu fac asa ceva” a fost răspunsul fetei, potrivit sursei citate.

Adolescenta şi-a anunţat părinţii şi au fost sesizat organele de cercetare penală ale Poliţiei Judiciare.
La sfârşitul anului trecut, G.G.F. a fost trimis în judecată.

"Regula impusă de legiuitor este că minorului îi vor fi aplicate măsuri educative"

Cazul este unul complex, pentru că, la data comiterii faptelor, tânărul era minor, iar Noul cod penal, spre deosebire de precedentul, a renunţat la posibilitatea aplicării pedepselor penale pentru faptele săvârşite în timpul minorităţii în favoarea măsurilor educative privative sau neprivative de libertate. 

"Astfel cum reiese şi din denumirea marginală a articolului, ambele tipuri de măsuri educative pot fi luate numai faţă de minorul care răspunde penal şi numai dacă fapta prevăzută de legea penală constituie infracţiune.Regula impusă de legiuitor este că minorului îi vor fi aplicate măsuri educative neprivative de liberate şi numai în cazul în care sunt întrunite cele două situaţii de excepţie (..) pot fi luate faţă de minor măsurile educative privative de libertate", se mai arată în considerentele aceleiaşi decizii (www.rolli.ro).

De altfel, Judecătoria Timişoara a decis în cazul său măsura educativă a supravegherii pe o durată de patru luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Timiş, însă decizia nu este definitivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: