Clasele cu puţini elevi sunt asul din mâneca liceelor private din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă liceele private concurează cu cele de stat din punctul de vedere al dotărilor, şcolile particulare au un avantaj. În timp ce la o școală de stat învață aproape 30 de elevi laolaltă, la un liceu privat clasele se limitează la doar jumătate.

Smart board-uri, computere în clase, teme realizate pe platforme, sunt elementele comune pe care şcoli ca, spre exemplu, Liceul Pedagogic, sau Colegiul Naţional „C.D Loga” şi Liceul „Socrates” le au în comun. Concurenţa se poartă şi la nivelul stilului de predare, dar avantajul unei şcoli private rămâne unul pe care prea puţine alte şcoli de stat îl pot oferi, anume, clase cu puţini elevi.

Siguranţa de 2.000 de lei


„Fiind puţini, profesorii îşi cunosc bine elevii, ce ştiu ei, ce nu ştiu, cum trebuie să-i abordeze ca aceştia să aibă succes”, a spus Oltea Copaci, directoare a Liceului „Socrates” din Timişoara. Astfel, în timp ce la un liceu de stat există în jur de patru clase pentru fiecare an de studiu, un liceu privat primeşte elevi doar pentru maximum două clase.

Pentru asta însă, părinţii trebuie să plătească o taxă care se apropie de taxa pentru învăţământul universitar. 2.000 de lei costă un an la un liceu privat din Timişoara. Cu toate acestea, preţul e unul mic de plătit pentru părinţii care nu au suficient timp să se ocupe îndeaproape de elevii lor.
„Sunt şi oameni care sunt mult timp plecaţi, care au au job ce îi acaparează ca timp. Există after-school şi chiar program de meditaţii, care atrag multă lume”, a explicat directoarea.

În timp ce evaluarea elevilor ce învaţă la şcolile de stat rămâne în catalogul clasei, cadrele didactice de le liceele private trimit lunar rezultatele copiilor fiecărui părinte. „Se face o evaluare a fiecărui copil în parte şi este trimisă părinţilor pe hârtie, sau chiar pe mail”, a spus Oltea Copaci.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite