Cine sunt românii care au dispărut în atentatul din Nisa. Prietenii lor s-au mobilizat pe Facebook şi îi caută

Cine sunt românii care au dispărut în atentatul din Nisa. Prietenii lor s-au mobilizat pe Facebook şi îi caută

Familia Coman FOTO Facebook/ SOS Nice

Atac terorist în Nisa. Ministerul de Externe a anunţat sâmbătă că doi români sunt de negăsit după atacul terorist care a avut loc în Nisa, Franţa. Este vorba despre un bărbat şi soţia lui, însoţiţi de copilul lor, acesta din urmă fiind identificat într-un spital din Nisa.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că trei cetăţeni români (o familie cu un copil minor) care s-ar fi aflat în zona atentatului produs joi seară la Nisa nu au putut fi localizaţi, iar situaţia lor este incertă. Mai apoi, MAE a revenit cu informaţii, precizând că minorul a fost identificat într-un spital din Nisa, confirmându-se că acesta este cetăţean român. Copilul a fost rănit în atentatul de joi, iar starea lui este stabilă.

Din primele informaţii rezultă că este vorba despre Adriana (28 de ani) şi Cristian Coman (34 de ani), după cum se arată pe grupul de Facebook "SOS Nice", grup pe care prieteni ai cuplului au postat şi fotografia acestora alături de copilul lor. Deocamdată nu se ştie din ce oraş sunt cei doi, dar primele informaţii arată că ar fi vorba despre un cuplu stabilit în Austria. 

"În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi", informează MAE, potrivit News.ro.

Părinţii copilului identificat în spital sunt în continuare dispăruţi, existând suspiciuni că şi ei ar fi fost răniţi în timpul atacului de la Nisa. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că va continua căutările celor doi: "Verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. Reamintim faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate. Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze".

La scurt timp după apariţia informaţiilor potrivit cărora cei doi părinţi sunt de negăsit, mai mulţi prieteni ai cuplului s-au mobilizat pe Facebook pentru a încerca să dea de urma celor doi sau pentru a mobiliza, la rândul lor, autorităţile. 

Scrisoarea unor mămici pe Facebook

"Familia Coman, victima a atacului terorist, nu a fost găsită complet. Copilul, Denis, de 8 ani, a fost localizat prin intermediul reţelelor de socializare, cu ajutorul mamelor de pe grupul «Mămici mai tari ca Google». Prin semnalmente, poze si date transmise secretariatului comisiei de urgenţă pe internet, copilul a fost identificat încă de azi-noapte la spitalul de pediatrie Lenval, urmand ca astăzi, familia şi consulul român să fie conduşi acolo pentru confirmare.

Din fericire, am aflat că acum minorul este stabil. Părinţii nu au fost încă identificaţi, deşi, tot prin intermediul surselor noastre, familia, ambasada şi consulul au fost îndrumaţi spre spitalul la care a fost găsita mama, Adriana - 28 de ani, de nişte cunoştinţe, pentru identificare şi confirmare. Nu reuşim să aflăm unde erau cazaţi, pentru a le recupera lucrurile şi masina, sau pentru alte detalii. Ştim doar că apartamentul închiriat prin Booking este într-o zonă centrală, relativ aproape de plajă. Familia Coman este stabilită în Austria, asadar maşina lor este înmatriculata acolo. Alte detalii nu avem deocamdată. Precizăm că întreaga mobilizare şi informaţiile de calitate au fost găsite cu ajutorul mamelor din grupul «Mămici mai tari ca Google», al paginilor şi comunităţilor de căutare, al rudelor şi prietenilor lor – români stabiliţi la Nice - nicidecum de la autorităţi, care au aşteptat să le dăm noi detalii", se arată într-un mesaj al unui grup de pe Facebook numit "Mămici mai tari ca Google".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările