Ce a păţit un bărbat care a muşcat un poliţist. Omul şi-a ieşit din minţi după ce fiica lui l-a sfidat cu replica: „Vin acasă când vreau şi fac ce vreau!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat recent sentinţa finală într-un dosar de ultraj în care a fost trimis în judecată un bărbat care a muşcat un poliţist aflat în misiune.

Un bărbat de 51 de ani din Timişoara a fost trimis în judecată pentru ultraj după ce l-a muşcat de mână pe un poliţist care a intervenit într-un conflict dintre bărbat şi fiica lui. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 11 octombrie 2018, când bărbatul a certat-o pe fiica sa că a întârziat, motiv pentru care n-a mai lăsat-o să intre în casă. După ce fiica lui i-ar fi spus „vin acasă când vreau şi fac ce vreau”, bărbatul a devenit agresiv, iar fiica lui a sunat la 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie, iar bărbatul a continuat să fie agresiv şi în faţa poliţiştilor. Din acest motiv, poliţiştii au încercat să îl imobilizeze pe bărbat. Unul dintre agenţi l-a prins pe bărbat de mâna stângă, iar celălalt poliţist l-a prins de omoplatul drept pentru a-i aduce mâinile la spate şi pentru a-i pune cătuşele. Pentru că bărbatul a opus rezistenţă, poliţiştii l-au pus pe burtă şi în timp ce încercau să îi pună cătuşele, bărbatul l-a muşcat de mână pe unul dintre poliţişti, care a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale.

În urma incidentului, pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru ultraj. În primă fază, bărbatul nu a recunoscut fapta sau a încercat să o nuanţeze declarând că nu l-a muşcat pe poliţist cu intenţie. Ulterior a recunoscut, dar la proces a revenit asupra declaraţiilor, negând fapta. Judecătorul a arătat că declaraţiile prin care inculpatul nu recunoaşte comiterea faptei „sunt contrazise de întreg probatoriul administrat în faza de urmărire penală şi readministrat în faza cercetării judecătoreşti”.

Bărbatul care l-a muşcat pe poliţist a fost supus şi unei expertize psihiatrice, constatându-se că acesta suferă de de tulburare mixtă de personalitate (de tip impulsiv şi histrionic), tulburare de adaptare şi a avut discernământul diminuat raportat la fapta pentru care este cercetat.

În urma procesului judecat pe fond la Judecătoria Timişoara, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea Judecătoriei Timişoara a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii de aici au redus pedeapsa de la trei ani de închisoare cu suspendare la un an cu suspendare sub supraveghere timp de trei ani. Sentinţa este definitivă. Judecătorii Curţii de Apel nu şi-au motivate încă decizia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite