Care sunt numele reale ale celebrităţilor, ale vedetelor "de carton" şi ale maneliştilor din România

Care sunt numele reale ale celebrităţilor, ale vedetelor

Pepe, cu ochii în lacrimi la Măruţă

Cântăreţi, vedete "de carton" sau manelişti, cu toţii şi-au luat nume de scenă în România, după model american, încercând să-şi transforme în brand numele împrumutat. Unii dintre ei au reuşit să ajungă vedete în presa mondenă, iar alţii câştigă mii de euro din dedicaţii la nunţi şi botezuri.

Celebrul Pepe, devenit zilele acestea vedeta numărul 1 din ziarele de scandal, se numeşte în buletin Ionuţ Nicolae Pascu. Soţia sa, Oana Zăvoranu, se numeşte de fapt Ioana Zăvoranu, în documente oficiale, pe care le-a depus la judecătorie, atunci când a solicitat divorţul de Pepe.

Prinţul canalelor de televiziune Favorit, Etno TV ŞI Taraf TV, celebrul Fuego, care apare în mai toate videoclipurile televiziunilor care câştigă o avere din difuzarea de muzică populară, se numeşte în acte Paul Surugiu. Numele de scenă al Anei Lesko i-a cucerit pe mulţi dintre fanii ei, care însă ar putea pronunţa mai greu numele real al cântăreţei: Anna Stepvania Lyzhcko.



Andra, soţia vedetei Pro TV, Cătălin Măruţă, a fost promovată intens în ultimii ani în mass-media. Ea a reuşit să îşi pună pe picioare o carieră muzicală şi s-a promovat cu numele de scenă Andra. Nu acelaşi succes l-ar fi avut dacă se prezenta pe scenă şi folosea numele  Alexandra Irina Mihai.

Colegi în trupa Simplu, CRBL şi Smiley au plecat pe drumul lor şi au încercat să-şi facă un nume în muzică. Smiley se numeşte de fapt Andrei Tiberiu Maria. CRBL a devenit celebru în toată ţara după ce a apărut în campania publicitară a unei celebre companii de telefonie mobilă. Atunci când semnează documente oficiale, CRBL se numeşte Eduard Andreianu.

De la Puya la Dragoş


Cântăreţul Keo, celebru pentru viaţa tumultoasă petrecută alături de Andreea Bălan, se numeşte de fapt Cosmin Mustață. Celebra Inna, care a cucerit toată Europa cu hiturile ei în ultimii doi ani, şi-a început cariera în Constanţa. Acolo lumea o cunoaşte după numele real, Apostoleanu Elena Alexandra.

"Supăraţii" din muzica hip-hop de pe Dâmboviţa nu ar fi avut acelaşi succes dacă se foloseau de numele reale pentru a se afirma şi pe piaţa media din România. Probabil că Ombladon nu părea la fel de "rău" dacă apărea în faţa fanilor şi spunea că îl cheamă Ionuţ. Bogdan Ionuţ Pastaca

Veteranii muzicii hip-hop din România au fost printre primii care şi-au ales nume de scenă. Tataee, care a pus pe picioare formaţia B.U.G. Mafia se numeşte Vlad Irimia, în timp ce partenerul său de scenă, Uzzi, are un nume real mult mai cuminte:  Alin Demeter



Pe celebrul Puya, care "zugrăveşte" în versuri realităţile sociale din România mai bine decât orice analist politic, părinţii l-au botezat Dragoş Gardescu. Grasu XXL se numeşte tot Dragoş. Dragoş Nichifor.

Daniel Oţil, iubitul Mihaelei Rădulescu, are un al treilea nume de care nu ştie multă lume. El se numeşte Daniel Oţil Zeno. Andreea Marin, intrată în conştiinţa românilor ca "zâna surprizelor", s-a numit Andreea Violeta Gheorghiţă în timpul primei sale căsnicii cu un preot, până când a luat numele soţului ei, Bănică.

Vedetele ziarelor de scandal

Simona Sensual este considerată de cei mai mulţi ziarişti de presă mondenă întemietoarea unui "curent monden", care le-a dat României apoi pe Adelina Pestriţu, Bianca Drăguşanu, Daniela Crudu. Simona Sensual, care de câţiva ani ţine prima pagină a tabloidelor, se numeşte de fapt Simona Cristina Ștefania Suhoi.



Celebra Nikita, care a dispărut în ultimii doi ani din atenţia consumatorilor de scandaluri marca OTV, este în acte Mihaela Ispas. Nikita a făcut audienţe record alături de celebrul transexual Naomi, care a fost şi el inventat ca personaj de către Dan Diaconescu. Naomi are un nume cât se poate de comun: Florin Moldovan. Tarky, devenit celebru după ce a mărturisit presei că a avut o relaţie cu Mihai Trăistariu, este de fapt Cristian Spiridon.

Numele reale ale maneliştilor

Interpreţii de manele au fost primii din România care au declanşat moda schimbării numelor după modelul starurilor din America. Cel mai celebru dintre manelişti, Adrian Minune sau Adi DeVito, care a intrat şi în politică, este Adrian Simionescu. De obiecei, toţi cântăreţii de manele şi-au păstrat prenumele, însă numle l-au schimbat cu un apelativ care să rămână în memoria publicului. Florin Salam se numeşte Florin Stoian, iar celebrul Vali Vijelie se semnează cu numele Valentin Rusu.



Jean de la Craiova, care pe lângă o carieră de cântăreţ de manele a cunoscut şi un real succes în telenovelele produse de Acasă TV, are alt nume în viaţa din spatele scenei: Jean Dumitrache. Adi de la Vâlcea poartă numele de Dinuţ Adrian Niculae, iar Leo de la Strehaia este Ioan Mihai Stelică.  Nicolae Guţă, considerat regele manelelor, nu s-a folosit în carieră de adevăratul său nume, Nicolae Lingurar.

Şi maneliştii mai tineri, care s-au afirmat în ultimii ani în mass-media, şi-au luat nume de scenă care să le asigure o ascensiune rapidă în memoria colectivă. Alecu Sorin Cristian este un nume necunoscut în lumea manelelor, dacă tânărul care poartă acest nume nu ar fi Sorinel Copilul de Aur.

Şi cea mai recentă creaţie din laboratorul lui Dan Bursuc, naşul maneliştilor din România, este tot un puşti, lansat pe piaţă sub numele de Bebi Minune. Numele real al manelistului este Luis David Dobre.

Chiar şi celebrul Fernando de la Caransebeş, cunoscut mai mult datorită faptului că este parodiat de actorul Mihai Bendeac decât ca şi cântăreţ de manele, visează să fie un star. De aceea a renunţat la numele de Florin Rada pentru numele de scenă Fernando de la Caransebeş.

Nume de scenă Nume real

Pepe Ionuţ Nicolae Pascu

Oana Zăvoranu Ioana Zăvoranu

Fuego Paul Surugiu

Ana Lesko Anna Stepvania Lyzhcko

Andra Alexandra Irina Mihai

Keo Cosmin Mustață

Inna Apostoleanu Elena Alexandra

Ombladon Bogdan Ionuţ Pastaca

Tataee Vlad Irimia

Uzzi Alin Demeter

Puya Dragoş Gardescu

Grasu XXL Dragoş Nichifor

Dani Oţil Daniel Oţil Zeno

Andreea Marin (fostă) Andreea Violeta Gheorghiţă 

Simopna Sensual Simona Cristina Ștefania Suhoi

Nikita Mihaela Ispas

Naomi Florin Moldovan

Tarky Cristian Spiridon

Adi DeVito Adrian Simionescu

Florin Salam Florin Stoian

Vali Vijelie Valentin Rusu

Jean de la Craiova Jean Dumitrache

Adi de la Vălcea Dinuţ Adrian Niculae

Leo de la Strehaia Ioan Mihai Stelică

Nicolae Guţă Nicolae Lingurar

Sorinel Copilul de Aur Alecu Sorin Cristian

Bebi Minune Luis David Dobre

Fernando Florin Rada




Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările