Alegeri locale 2016 Timişoara. Întrebarea serii pe Facebook: “Ştie cineva dacă au fost alegeri astăzi?”

Alegeri locale 2016 Timişoara. Întrebarea serii pe Facebook: “Ştie cineva dacă au fost alegeri astăzi?”

Imagine de la alegerile locale din Timiş. Nu are nevoie de niciun comentariu FOTO Daniel Dancea

Alegeri locale 2016 Timişoara. La Timişoara s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă de la Revoluţie în coace. Alegerile din Timiş nu au suscitat interes nici pentru televiziuni, astfel că nu s-au făcut exit-poll-uri.

Alegerile locale 2016 de la Timişoara au fost mai anoste ca niciodată. Timişorenii nu s-au îngrămădit niciodată prea tare să voteze. Mai de fiecare dată, Timişul se clasa în coada clasamentelor când vine vorba de prezenţa la vot. 

De această dată însă, la Timişoara s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă de la Revoluţie în coace: au votat doar 28,34 la sută dintre cei cu drept de vot. Asta înseamnă 80.925 de persoane, din totalul de 285.512 persoane.
 
Situaţia de acum este asemănătoare cu cel de la ultimul mandat al lui Gheorghe Ciuhandu, când ţărănistul a câştigat alegerile fără nicio problemă, însă pe fondul unui mare absenteism. Numărul alegătorilor de atunci nu a depăşit 90.000 de persoane. 
 
Probabil că timişorenii fac diferenţa între dreptul de a vota şi obligaţia de a vota. Sunt două lucruri diferite. În altă parte, cei care se duc în număr mare, nu o fac neaparat din spirit civic, ci sunt scoşi de primari, merg de frică să nu fie luaţi la ochi că nu au pus ştampila acolo unde trebuie sau nu au ascultat preotul. 
 
Alegerile locale 2016 din Timiş s-au desfăşurat fără probleme, nu au existat incidente, aproape că a fost o zi de duminică obişnuită. Au lipsit şi emoţiile din final, când candidaţii se adunau la sediile de campanie şi urmăreau, alături de presă şi susţinători, cu sufletul la gură, anunţarea primelor rezultate. 
 
De această dată, Timişoara nu a avut parte de exit-poll-uri. Acestea se plătesc de obicei de către de către televiziuni. Alegerile de la Timişora nu au suscitat niciun fel de interes pentru TV-urile naţionale, ca atare nici nu s-au mai cheltuit bani pentru exit-poll-uri. 
 
Actualul primar Nicolae Robu nu are nicio emoţie că nu va câştiga chiar cu un rezultat mare în favoarea sa, fapt relevat şi de sondajele făcute înainte de alegeri. PSD-istul Florin Bârsăşteanu şi independentul Adrian Orza erau la distanţă foarte mare de Robu. 
 
Reprezentanţii PSD nici măcar nu au făcut în această seară o întâlnire publică, cu presă. Sediul lor era închis, de parcă nici nu ar fi fost alegeri astăzi. 
 
În mediul virtual, lumea se întreabă de ce lipsesc rezultatele de la Timişoara. “Ştie cineva dacă au fost alegeri astăzi?”, suna una dintre întrebările de pe Facebook.

Între timp, se aşteaptă rezultatele parţiale de la numărători paralele făcute de partide. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: