Şedinţa solemnă a Consiliului Local s-a transformat într-un protest împotriva lui Ponta

Şedinţa solemnă a Consiliului Local s-a transformat într-un protest împotriva lui Ponta

Revoluţionarii timişoreni în sala de consiliu a primăriei

Şedinţa solemnă a Consiliului Local Timişoara s-a transformat într-un protest al revoluţionarilor împotriva premierului Victor Ponta şi a celor care după 23 de ani încearcă dă demitizeze Revoluţia din decembrie 1989

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Revoluţionarii timişoreni au organizat un marş pe traseul Piaţa Maria-Catedrală-Operă, iar în final s-au oprit în sala de şedinţă a Primăriei, unde a fost programat şedinţa solemnă dedicată începutului revoluţiei din Timişoara. 
 
Evenimentul s-a transformat într-un protest deschis al revoluţionarilor, împotriva premierului Victor Ponta, care a prelungit efectele articolelor 18 şi 19 din legea 283 şi în anul 2013. Asta înseamnă că nici în acest an revoluţionarii “remarcaţi prin fapte deosebite” nu vor primi indemnizaţii, iar numărul biletelor CFR gratuite va fi ca în anul 2012 – trei bucăţi.
 
“Societatea nu are dreptul să nu judece pe noi. Să îi judece pe cei care au tras în noi, pe cei care ne-au arestat şi pe cei care au ajuns la putere. Politicienii ne-au dat certificate împărţite pe revoluţii, răzmeriţe, revolte, oraşe, sate, spre bucuria toturor profitorilor. Timişoara este singurul oraş din România care nu are la intrare o pancardă pe care să scrie “oraş martir”. Ne cereţi la fiecare patru ani votul, dar ce faceţi pentru noi?”, a spus Adrian Kali, unul din revoluţionarii timişoreni.
 
“Suntem trişti, mâhniţi şi dezamăgiţi. Dacă Timişoara nu exista, nu era nici revoluţie în România. Noi trebuia să fim şterşi de pe faţa pământului. Pe 20 decembrie 1989, la Timişoara s-a format primul partid liber în ilegalitate, cu program politic, au existat revendicări clare şi Timişoara a fost primul oraş liber. Toată lumea ignoră acest fapt, iar Ordonanţa prelungită de Ponta extermină revoluţionarii. Până în 22 decembrie putem vorbi despre revoluţionari. Unde nu s-a tras un glonţ nu a fost revoluţie, nu ne interesează”, a declarat Emil Vlădăsan, din partea Asociaţiei 16 Decembrie.
 
Revoluţionarii au scandat în sala de consiliu “Păcat de sângele vârsat”, “Demisia” şi “Timişoara”.
Tudorin Burlacu le-a amintit aleşilor locali că revoluţionarii sunt dispuşi să iasă în stradă din nou pentru a-l schimba pe Victor Ponta. 
 
“Acest am vrea să se răzbune pe noi în numele socrului său, care a fost securişti. Avem experienţă şi îl vom da jos şi pe Ponta, care a făcut pactul cu Diavolul, iar în PSD şi-au făcut loc tot felul de lături. Cei care au dat certificate impostorilor au vrut doar să ne compromită pe noi. Începem să credem că suntem mai apropiaţi de Viena decât de Bucureşti, atât la propriu, cât şi la figurat. Noi nu avem nevoie de pomană, nu suntem asistaţi social. Noi am dat parlamentarilor toate pârghiile în mână să ne conducă, iar ei au făcut bani, s-au îmbogăţit”, a spus Tudorin Burlacu.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările