Şase afgani înghesuiţi într-o maşină pentru a ajunge la Timişoara. Şoferul a fost arestat pentru 30 de zile

Şase afgani înghesuiţi într-o maşină pentru a ajunge la Timişoara. Şoferul a fost arestat pentru 30 de zile

Afganii voiau să ajungă în Timişoara FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni (judeţul Timiş) au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, şase cetăţeni afgani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni (judeţul Timiş) au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 6.00, au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Giulvăz un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi.
 
Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.
 
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. 
 
Şoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 51 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.


 
„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetăţeni străini. Totodată, şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi,  iar judecătorul de dreptul şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea bărbatului în stare de arest preventiv pentru 30 de zile”, au transmis cei de la Poliţia de Frontieră.


Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările