Înfrângere cu greutate pentru ACS Poli Timişoara, pe teren propriu, cu U Cluj

Înfrângere
cu greutate pentru ACS Poli Timişoara, pe teren propriu, cu U Cluj

ACS Poli Timisoara a luat bataie pe teren propriu de la U Cluj. Foto: Seba Tataru

U Cluj a fost mai norocoasă şi a câştigat. E drept, a dat dovadă şi de pragmatism şi a plecat din deplasarea la ACS Poli Timişoara cu toate cele trei puncte. Luni, în prima zi după Paşti, ardelenii au învins pe „Dan Păltinişanu” cu scorul de 2 – 1 şi au făcut un pas important în faţa celor de la ACS Poli în lupta pentru evitarea retrogradării.

Surprinzător, ACS Poli a avut o primă repriză ideală. A marcat imediat după primul fluier al arbitrului, a ratat o grămadă de ocazii excelente şi a rămas şi fără un penalty după ce arbitrajul execrabil i-a lăsat pe timişoreni fără ceea ce li se cuvenea.

În minutul 2 Popovici surprinde pe toată lumea şi înscrie cu un şut bun, dintr-o pasă a lui Szekely. Arbitrajul lui Istvan Kovacs e unul groaznic, Timişoara rămâne fără cel puţin un penalty, iar jucătorii par extrem de frustraţi. Jocul gazdelor se stinge treptat. Mai urmează o ocazie foarte bună a lui Trandu, dar fără nici un efect pe tabelă. Repriza se termină cu un 1 – 0, chiar dacă putea fi o diferenţă mai mare de scor.

Începe repriza a doua şi timişorenii se sting treptat ca lumânarea. Nicio problemă, clujenii ştiu ce vor de la acest meci şi aduc liniştea în tribune, în minutul 53 Lungu marchează după ce apărarea gazdelor se bâlbâie ca în curtea şcolii. Alexa se ia cu mâinile de cap şi ţipă la jucătorii săi. Era prea târziu, golul era deja marcat. ACS Poli domină, fotbaliştii lu Alexa se încurcă în pase şi centrări fără destinatar, iar liniştea publicului e înlocuită de „urături de bine” către propria echipă.

Clujenii stau la cutie şi îşi văd de treabă. Ei sunt mult mai exacţi în execuţii şi reuşesc, atunci când până şi antrenorul timişorean se împăcase cu un nou egal, să rezolve problema învingătorului. În minutul 84, Max Micu, „perla” nemţească ce în acest meci nu a dovedit absolut nimic, înscrie cu un şut frumos din voleu. Era 1 – 2 şi adio puncte salvatoare. Toţi poliştii de la ACS vedeau victorii înainte de meci, după au rămas cam cu nimic, poate cu o impresie artistică mai reuşită pentru tribunele ceva mai populate ca de obicei.

Precipitarea de final de meci a timişorenilor evident că nu a avut nici un folos. Partida se încheie cu un sec 1 – 2 şi fanii, puţini câţi mai sunt, se gândesc la ceaiul de dimineaţă pe stadion, aşa cum erau matinalurile ligii secunde acum câţiva ani buni.

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro, Belu, Mera, Şeroni, Morariju – Ov. Petre – Popovici, Poparadu, Trandu, Nanu, Szekely.
Rezerve: Kirev – Nohai, Gorobsov, Boldea, Kneeshaw, Keita, Scutaru.
Antrenor: Dan Alexa.

“U” Cluj-Napoca: Niculescu, Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop – Cristocea, Lungu – Kovacs, Nicu, Sauvadet – Lemnaru.
Rezerve: Dolha, Neag, Martac, Ad. Borza, Calcan, Menezes, Machado.
Antrenor: Mihai Teja.

„Este o victorie mare pentru noi. Am întâlnit o echipă bună, bine aşezată în teren, dar noi am învins. Băieţii mei au dat dovadă de carcater de grup, suntem mulţumiţi de victorie. Până suntem salvaţi şi matematic, noi nu ne gândim decât la victorie. Nu ştiu care dintre echipe a fost în acest meci mai bună, dar noi am câştigat, asta contează”, a delcarat Mihai Teja, după meci.

„Este o înfrângere usturătoare. Din păcate, am avut o primă repriză foarte bună, am avut şansă să închidem meciul de două ori. Din păcate, am luat gol din fază fixă, e o lipsă mare de responsabilitate din partea jucătorilor mei, chiar dacă pici fizic nu ai voie să faci aşa ceva. S-a întâmplat ce s-a întâmplat în repriza a doua. Era penalty la 1 – 0, Clujul nu a avut nici o ocazie. Dar nu din cauza asta am pierdut. Am dat gol repede, i-am mai prins de două ori pe mingi recuperate, dar nu am reuşit să finalizăm. E o înfrângere usturătorate, dar mai ales e deranjant ca manieră de a pierde un meci”, a spus Dan Alexa, antrenor ACS Poli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: