Închisoare cu executare pentru şmecherul cu BMW care a accidentat mortal adolescentă din Timiş şi a fugit de la locul accidentului

Închisoare cu executare pentru şmecherul cu BMW care a accidentat mortal adolescentă din Timiş şi a fugit de la locul accidentului

Sofian Precup a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu executare FOTO Facebook

Magistraţii Judecătoriei Sânnicolau Mare au emis prima sentinţă în dosarul de ucidere din culpă în care Sofian Precup, un tânăr din Timiş, este acuzat de ucidere din culpă după ce a omorât-o pe Dora Târziu, o tânără din Cenad, şi a fugit de la locul accidentului. Precup a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

Judecătorii au pronunţat sentinţa pe fond în dosarul în care Sofian Precup, un şmecher cu BMW care a produs un grav accident de circulaţie, în urma căruia Dora Târziu, o adolescentă de16 ani din Cenad, a decedat, este judecat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Procesul în primă instanţă s-a judecat la Judecătoria Sânnicolau Mare. După aproximativ şase luni de proces, magistraţii l-au condamnat pe Sofian Precup la doi ani de închisoare cu executare, dar sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara. Familia victimei nu s-a constituit parte civilă în dosar.

Accidentul provocat de şmecherul cu BMW a avut loc la începtul lunii aprilie a accestui an. Dora Târziu, se întorcea acasă, împreună cu o prietenă,  cele două fete mergând pe marginea străzii din localitatea Cenad. Sofian Precup conducea cu viteză pe strada respectivă când a pierdut controlul volanului, lovind-o pe Dora. În urma leziunilor suferite la cap, fata a murit la spital, iar familia şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor care au salvat alte vieţi. 

O  anchetă „Adevărul” a scos la iveală faptul că şmecherul cu BMW care a provocat accidentul nu era la primul contact cu legea penală din cauza unor infracţiuni rutiere. Într-un alt caz, Sofian Precup s-a ales cu dosar penal şi permisul suspendat după ce a fost prins conducând prin Sânnicolau Mare o maşină neînamtriculată (avea numere roşii expirate). Potrivit unui document intrat în posesia „Adevărul”, Precup a fugit de Poliţie pentru a scăpa. „La data depistării acestuia i s-a făcut semnul regulamentar de oprire de către organele de poliţie, dar inculpatul a continuat drumul fără a respecta semnul regulamentar de oprire. După îndepărtarea sa de la locul unde se aflau organele de poliţie a abandonat autoturismul într-o parcare de pe strada Panselelor din oraş. Ulterior s-a reîntors la locul unde a fost abandonat autoturismul şi a fost depistat de organele de poliţie fiindu-i întocmit dosar penal”, se arată în documentul amintit. Precup a scăpat de dosarul penal, procurorii considerând ca fapta respectivă nu prezintă pericol social.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările