Teatrul de Operetă ”Ion Dacian” organizează o microstagiune la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul ”Paris, mon amour” va fi inclus în micrpstagiunea mureşeană a teatrului Ion Dacian
Spectacolul ”Paris, mon amour” va fi inclus în micrpstagiunea mureşeană a teatrului Ion Dacian

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” va susţine în perioada 10-16 mai, la Târgu-Mureş, cea mai amplă microstagiune desfăşurată în cadrul turneului naţional, iniţiat în stagiunea 2012-2013. Programul evenimentelor include spectacole de operetă, musical, gale, concerte şi activităţi pentru copii, care au loc la Teatrul Naţional Târgu Mureş, Teatrul Ariel şi la Hotel President.

Turneul naţional, care include şi microstagiunea desfăşurată în premieră la Târgu-Mureş, este una din cele mai ample iniţiative de acest fel susţinute de o instituţie de profil din România, în cele opt luni de turneu evenimentele Teatrului Naţional de Operetă fiind găzduite de numeroase instituţii de spectacole din oraşe precum Constanţa, Timişoara, Braşov, Sibiu, Craiova, Blaj, Aiud, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Brăila sau Focşani.

Spectacole de operetă, musical, chansonete

Microstagiunea include o parte dintre cele mai importante spectacole din repertoriul teatrului, precum: musicalul „Romeo şi Julieta” (din data de 12 mai) de Gérard Presgurvic - primul musical pop-rock montat de o instituţie muzicală profesionistă din România, spectacolul-colaj „Paris, Mon Amour” (din data de 16 mai) - o colecţie muzicală a celor mai cunoscute chansonete şi „Silvia” (din data de 10 mai) de Emmerich Kálmán.

„Romeo şi Julieta” s-a bucurat de un succes răsunător în numeroase ţări precum Olanda, Anglia şi Ungaria, fiind o rescriere în cheie modernă, pe ritmuri de pop-rock a celebrei poveşti de dragoste scrisă de William Shakespeare. „Paris, Mon Amour” invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde, sub lumina felinarelor, aceştia vor asista la o serie de poveşti despre dragoste, despre artă, despre seducţie şi frumos. Una dintre cele mai faimoase operete compuse de Emmerich Kálmán, “Silvia”, surprinde în regia lui Miklos Gabor Kerenyi, directorul Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta, „esenţa”  spectacolului de gen, spumos şi alert, un cocktail de romantism, vals, ceardaş şi umor.

Spectacolele vor fi însoţite de Gala de Operetă „Viaţa e frumoasă” (14 mai), organizată de Teatrul Naţional de Operetă în colaborare cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta, partener de coproducţie pentru o parte din cele mai importante spectacole de operetă şi musical din repertoriu.

Muzică clasică şi muzică religioasă

Concertul „Invitaţie la vals”, din data de 15 mai, oferă spectatorilor oportunitatea de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi a polcilor în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului, Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms.

În completare, recitalul Cvartetului Bella Musica (11 mai) va prezenta publicului scurte momente muzicale ce acoperă o paletă stilistică variată, de la creaţia barocă până la cea modernă, în timp ce Corul Teatrului Naţional de Operetă va susţine un concert de muzică religioasă (în data de 12 mai) care cuprinde cântări ortodoxe, bijuterii ale Liturghiei sacre.

Opereta pentru cei mici  
 
Teatrul Naţional de Operetă vine în întâmpinarea celor mici cu o serie de ateliere de creativitate (pictură, arta costumului, balet, invenţie muzicală) şi cu spectacolul de operetă pentru copii „Cocoşelul neascultător” (în zilele de 11, 12 mai), unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriu, cu un libret scris de Ion Lucian.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite