Târgu-Mureş: Elevii şi studenţii mureşeni îşi pot „Inventa viitorul”!

Târgu-Mureş: Elevii şi studenţii mureşeni îşi pot „Inventa viitorul”!

Elevii şi studenţii se pot înscrie în program până în 15 martie

Prin „Inventează-ţi viitorul!” elevii şi studenţii mureşeni cu rezultate bune la învăţătură pot primi burse pe durata întregului an şcolar. Înscrierile se fac online, iar bursele în valoare sunt în valoare de 200 sau 300 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii de liceu şi studenţii din judeţul Mureş cu rezultate bune la învăţătură pot primi un ajutor financiar substanţial pentru întreg anul şcolar. Programul “Inventează-ţi viitorul!” se adresează liceenilor şi studenţilor din ciclul de licenţă cu performanţe şcolare bune, dar care provin din familii cu resurse modeste.

Prin acest program, se acordă simultan şi pe durata întregului an şcolar (9 luni n.r.) 5.000 de burse în valoare de 200 lei pe lună, exclusiv pentru pentru elevii de liceu, precum şi 500 de burse în valoare de 300 lei pe lună, exclusiv pentru studenţi. “Consider că orice ajutor financiar acordat elevilor şi studenţilor mureşeni care provin din medii precare este lăudabil. Mai ales dacă aceste ajutoare nu urmăresc altceva decât menţinerea unui nivel ridicat al rezultatelor şcolare”, ne-a declarat Dumitru Matei, directorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Burse pentru cei mai buni

Pentru anul şcolar-universitar 2008-2009, Fundaţia Dinu Patriciu a acordat un total de 5.007 burse pentru liceeni şi 588 de burse pentru studenţi. Dintre beneficiari, 97 de elevi şi 16 studenţi au provenit din judeţul Mureş. Modul de atribuire a burselor şi reconfirmarea lor în timp se bazează pe capacitatea tinerilor de a-şi dovedi voinţa de a investi educaţional în propriile lor persoane, în pofida unor condiţii sociale ce le sunt defavorabile.

Solicitanţii burselor trebuie să îndeplineasca simultan două condiţii esenţiale. Mai întâi de toate, să aibe rezultate şcolare bune (adică o medie a ultimilor 2 ani de studii cel puţin egală cu 9,00 n.r.). În plus, elevii şi studenţii eligibili se pot înscrie la bursele Dinu Patriciu dacă au o situaţie socială modestă, respectiv să provină din familii cu o medie a venitului lunar pentru fiecare membru, în ultimele trei luni, inferioară pragului de 400 lei pe lună. Programul este susţinut de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Cum se fac înscrierile

Până în 15 martie, elevii mureşeni care respectă condiţiile de aplicare se pot înscrie în programul „Inventează-ţi viitorul!” completând un formular online, pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro. Pentru lămuriri, Fundaţia pune la dispoziţia celor interesaţi numărul gratuit 0800 080 400, între orele 9.00 şi 18.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările