Spitale din judeţul Mureş amendate pentru lipsa de igienă

Spitale din judeţul Mureş amendate pentru lipsa de igienă

Controalele au avut loc în luna martie şi au fost efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Mureş

Şapte amenzi au fost aplicate spitalelor din judeţul Mureş, după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au controlat unităţile din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Neregulile la ordinea zilei: mizerie, dezinfecţie superficială sau probleme la sterilizarea  instrumentelor. Din şapte spitale verificate, au declarat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, cinci au fost găsite cu probleme în ceea ce priveşte curăţenia. „Nu am controlat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş şi nici Institutul Inimii, cele două unităţi au fost verificate de echipe care au venit din alte judeţe, iar rezultatele înca nu s-au făcut publice, Ministerul Sănătăţii este cel care le va face cunoscute” a declarat Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt DSP Mureş.
   Controalele au fost declanşate după ce mai mulţi pacienţi au depus reclamaţii. O statistică a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş arată că numai în primele trei luni ale anului au fost înregistrate aproape 40 de infecţii nozocomiale, ceea ce înseamnă că bolnavii s-au internat cu o afecţiune şi au ieşit din spital cu o infecţie luată din unitate.
   Valoarea totala a amenzilor aplicate spitalelor care nu au respectat normele de curăţenie, dezinfectare şi sterilizare a instrumentelor depăşeşte 3.000 de lei.
 

citeşte şi:


Coplata – sau cum nu poţi atinge un obiectiv pe care nu-l ai!

STUDIU Asistentele sunt „reginele” şpăgii din sistemul sanitar. Topul celor cărora românii le dau mită

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: