Picturi de Grigorescu şi Tonitza expuse în premieră la Târgu-Mureş

Picturi de Grigorescu şi Tonitza expuse în premieră la Târgu-Mureş

Picturi de Nicolae Grigorescu şi Tonitza expuse la Hotel Grand

Adevărate capodopere ale marilor pictori români, dar şi bijuterii şi mărţişoare de epocă vor fi expuse în premieră la Târgu-Mureş, astăzi şi mâine, la Hotel Grand. Valoarea capodoperelor este extrem de mare, picturile urmând să fie scoase la licitaţie, în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre operele de patrimoniu care vor fi propuse în cadrul expoziţiei de la Hotel Grand, se numără două picturi în miniatură în valoare de peste 70.000 de euro, realizate de Nicolae Grigorescu. Este vorba de „Car cu boi, pe cale, de dimineaţă” şi „Întoarcerea de la bâlci”. Nu vor lipsi nici operele de Tonitza, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi pictori români ai tuturor timpurilor.

Mureşenii care vor trece pragul Grandului vor avea parte de un şoc coloristic, întrucât picturi extrem de cunoscute, precum Tabloul „Tătăroaice la Balcic”, de Tonitza sau pictura intitulată sugestiv „Primul bal”, al pictorului Ştefan Luchian, portretul „Fetiţa tatii”, realizat de pictorul Ion Ţuculescu  şi „Natură statică cu măr şi două cărţi”, semnat de Gheorghe Petraşcu, vor încânta privirile tuturor iubitorilor de artă prezenţi la expoziţie.

În plus, pe lângă tablouri, mureşenii vor putea admira o paletă variată de bijuterii şi mărţişoare de epocă, extrem de rare pe piaţa de artă românească, precum şi obiecte de artă decorativă create în reputate ateliere europene.

Operele expuse la Târgu-Mureş pot fi adjudecate în cadrul licitaţiilor Artmark ale lunii februarie, evenimente ce se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 19-20 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările