Concursul bucătarilor “Gastronomia Fusion”, la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul bucatarilor, editia anterioara FOTO: gastropan.ro
Concursul bucatarilor, editia anterioara FOTO: gastropan.ro

Pasionaţii de gastronomie vor avea ocazia în această primăvară să se întreacă în cele mai alese reţete la concursul “Gastronomia Fusion” . În perioada 19-21 martie va avea loc la Târgu-Mureş Expoziţia GastroPan. Concursul este dedicat bucătarilor calificaţi din hoteluri şi restaurante din România, care pot participa individual sau în echipe.

Potrivit organizatorilor, cei care vor participa în echipă vor trebui să formeze echipe formate din maxim 4 persoane, dintre care şi un şef de echipă. Fiecare va avea de prezentat platou festiv la alegere – din carne, vânat, pasăre, peşte, crustacee cu garnitură şi sosul adecvat – pentru opt persoane.

Cea mai mare competiţie dedicată promovării inovaţiilor, dar şi a talentelor din industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa se va desfăşura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureş, în cadrul expoziţiei GastroPan. Cele 8 categorii de concurs grupate în 3 secţiuni, la care vor fi premiate, printre altele, Pâinea şi Tortul Anului 2015, vor aduce în prim plan creativitatea concurenţilor, evidenţiind ultimele tendinţe în materie de gust, aspect, consistenţă, decorare şi servire.

La secţiunea PANIFICAŢIE-PATISERIE se vor întrece JOI, 19 martie, brutari şi patisieri din toate colţurile ţării. Această secţiune va premia cele mai gustoase produse de patiserie obţinute din aluat dospit, piesele artistice impresionante obţinute din aluat de panificaţie, alături de cele mai inovatoare sortimente de pâine.

Secţiunea COFETĂRIE se va desfăşura tot joi, 19 martie, urmând să se întreacă torturile cele mai gustoase realizate de cofetari din toată ţara, alături de piese artistice din pastă de zahăr şi adevărate opere de artă obţinute din isomalt (zahăr) tras, turnat şi suflat.

La secţiunea GASTRONOMIE se vor întrece bucătarii VINERI, 20 martie, în realizarea şi montarea celor mai deosebite platouri culinare, în timp ce la o altă categorie vor concura pasionaţii sculpturii culinare, care vor realiza piese artistice din legume şi fructe.

Pe lângă faptul că sprijină evoluţia profesională din domeniu, concursurile GastroPan au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piaţă, impulsionând competitivitatea din sector şi promovând afacerile din domeniul panificaţiei, cofetăriei şi alimentaţiei publice.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite