Au ars decorurile Naţionalului din Târgu-Mureş

Au ars decorurile Naţionalului din Târgu-Mureş

Flăcările au mistuit totul, decorurile pieselor jucate şi ale celor aflate în repertoriu au ars FOTO: arhivă

Depoziul în care erau păstrate decorurile Teatrului Naţional din Târgu-Mureş a fost cuprins de flăcări, după ce incendiul a izbucnit mai întâi la vegetaţia aflată în apropierea imobilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

  Pompierii au intervenit cu mai multe maşini, dar focul a mistuit aproape totul, din cauza vântului care a extins incendiul şi la alte imobile. „Incendiul s-a propagat de la vegetaţie. Zona afectată a fost de aproximativ  0.8 hectare vegetaţie uscată, iar depozitul a ars în întregime”a declarat purtătorul de cuvânt ISU, Mihai Gagyi.


  În depozit se aflau decorurile vechi, dar pentru că Teatrul nu are spaţiu pentru depozitare, aici erau şi decoruri ale pieselor care se joacă acum la Naţional. „ A trebuit să ardă totul ca să fim ascultaţi. De-a lungul vremii am sesizat mereu Ministerul Culturii şi am tot spus că nu avem spaţiu pentru depozitarea în condiţii corespunzătoare şi sigure a pieselor vechi. Acest depozit era deteriorat. Vom cere Ministerului Culturii să contribuie financiar pentru decorurile pieselor care se joacă acum”, a declarat directorul Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, Gasparik Attila.


 Poliţia a demarat o ancheta şi încearcă să afle cine este vinovatul. Pagubele produse de incendiu depăşesc la prima vedere 100.000 de lei.

citeşte şi:

Incendiul de la fabrica de mobilă Relaxa din Mizil a produs pagube importante. Focul a fost stins după mai bine de patru ore

Incendiu de vegetaţie uscată în apropriere de A1, la km 113

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: