Aproape 200 de cazuri instrumentate în 2012 de Serviciul Juridic şi de Contencios Administrativ

Aproape 200 de cazuri instrumentate în 2012 de Serviciul Juridic şi de Contencios Administrativ

La Serviciul Juridic şi de Contencios Administrativ din cadrul Primăriei Târgu-Mureş s-au înregistrat 65 de acţiuni în justiţie noi în 2012

Anul trecut, la Serviciul Juridic şi de Contencios Administrativ din cadrul Primăriei Târgu-Mureş s-au înregistrat 65 de acţiuni în justiţie noi, la care s-au adăugat şi celelalte dosare de instanţă nefinalizate în anii trecuţi, ceea ce a determinat instrumentarea de către consilierii juridici a unui număr de 155 de dosare.

Dintr-un număr de 175 de cauze, 62 au fost câştigate de municipalitate, 24 au fost admise (pierdute), zece au fost suspendate, trei au fost perimate şi 76 se află pe rolul instanţelor de judecată în diverse stadii procesuale, unele având o importanţă deosebită.

Printre acestea se numără, de exemplu, şi dosarul ce are ca obiect acţiunea în contencios administrativ privind suprafaţa de 20 de hectare de teren care trebuia să fie atribuită pentru construirea Spitalului Clinic Universitar de Urgenţă, teren care s-a transmis din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în proprietatea judeţului Mureş, fără consultarea prealabilă a autorităţii publice locale. Dosarul, în care Municipiul Târgu-Mureş are calitatea de reclamant, se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în recurs, instanţa de fond pronunţând o hotărâre în favoarea Primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările