Turn înalt de 257 de metri din Târgu-Jiu, pus la dispoziţia investitorilor pe 1 leu. Era folosit pentru filmări extreme VIDEO

Turn înalt de 257 de metri din Târgu-Jiu, pus la dispoziţia investitorilor pe 1 leu. Era folosit pentru filmări extreme VIDEO

Turnul CT din Târgu Jiu poate fi preluat de investitori pentru suma de 1 leu           FOTO: A.I.

Conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu caută soluţii pentru a valorifica un turn înalt de 257 de metri, care reprezintă cea mai înaltă a opta construcţie din România. Turnul CET (nr. - centralei electrice de termoficare) poate fi cumpărat pe o sumă simbolică, de doar 1 leu, de către un investitor care doreşte să îi dea o utilizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia în centrala care ar fi urmat să asigure apă caldă şi agent termic pentru municipiul Târgu Jiu a fost abandonată în anul 1990, imediat după evenimentele din decembrie 1989. 

De atunci, centrala a ajuns în paragină, iar Primăria Târgu Jiu a ajuns să vândă instalaţiile la fie vechi sau să concesioneze spaţiile şi terenul din incinta centralei. 

Cel mai dificil este să găsească o utilizare sau un investitor interesat pentru turnul care poate fi văzut de la o distanţă de aproximativ 15 kilometri. Acesta are o graranţie de un secol. 

„Sunt dispus, ca autorititate publică, chiar şi pentru un leu să putem găsi o soluţie pentru a a valorifica într-un fel acest turn. Legea nu ne permite să îl punem la dispoziţie cu titlu gratuit“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu.

Concurs de idei pentru punerea în valoare a turnului CET

Turnul devenise o senzaţie pentru tinerii care voiau să încerce senzaţii tari şi urcau până în vârf, filmările fiind apoi postate pe reţelele sociale. 

Pentru a preveni producerea unui accident, autorităţile au luat decizia de a tăia scara din metal de acces, iar acum doresc să organizeze un concurs de proiecte pentru a da o utilitate acestui turn. 

„În primul rând cred că putem organiza un concurs de proiecte. S-ar putea pune în valoare printr-un iluminat modern şi poate, astfel, să fie folosit la promovarea oraşului. De asemenea, se poate amenaja ceva pe acoperişul turnului”, a mai spus primarul municipiului Târgu Jiu. 

Vă mai recomandă să citiţi: 

Maidanezi luaţi de pe străzile din Târgu Jiu şi schingiuţi. O femeie este cercetată de poliţie VIDEO

Gorjeanul care a decedat la doar o zi după vaccinare a fost imunizat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat. Reacţia autorităţilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările