Târgu-Jiu: Măsuri speciale la Rânca

Târgu-Jiu: Măsuri speciale la Rânca

Utilajele de deszăpezire acţionează permanent

Avertizarea Cod Galben de zăpadă şi ninsori a pus pe jar autorităţile judeţene, care au luat măsuri speciale pentru staţiunea Rânca, luând în considerare numărul ridicat de turişti care şi-au petrecut Crăciunul în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În staţiunea montană Rânca ninge de câteva ore, însă deocamdată nu au fost înregistrate  probleme. „Stratul de zăpadă a mai crescut cu zece centimetri, a viscolit puţin, dar se circulă bine pe drumul care urcă în staţiune. Sperăm să nu viscolească mai rău, pentru că vor fi probleme pe anumite porţiuni de drum. Suntem şapte salvamontişti în zonă, pregătiţi să intervenim pentru ajutorarea turiştilor, dacă va fi cazul”, a spus şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Jandarmeria Gorj sfătuieşte turiştii care se află în zona montană Rânca să ţină cont de avertizările meteo şi să nu se aventureze pe traseele turistice periculoase, fără un echipament adecvat. Prognozele arată ca la munte va ninge  viscolit si se va depune un strat de zăpadă consistent.


Se pregătesc pârtiile


Ieri, în staţiunea Rânca nu s-a schiat pe nicio partie, pentru că a plouat, iar zăpada s-a topit. De câteva ore însă, ninge serios, iar adminstratorii pârtiilor au început deja să taseze zăpada, astfel încât sutele de turişti din staţiune să poată să schieze. Până acum, nu au fost înregistrate accidente pe pârtii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: