Nicolae Sarcină rămâne cel mai bogat gorjean în Topul Forbes

Nicolae Sarcină rămâne cel mai bogat gorjean în Topul Forbes

Nicolae Sarcină ocupă locul 200 în Topul Forbes

Şi în acest an, Topul Forbes al celor mai bogaţi 500 de români îl plasează pe omul de afaceri Nicolae Sarcină în fruntea oamenilor de afaceri din judeţul Gorj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Averea lui Nicolae Sarcină, în vârstă de 42 de ani este în creştere cu  5% faţă de anul 2009. Omul de afaceri gorjean ocupă poziţia 200 în topul celor mai bogaţi români. Numai anul trecut, compania Succes Nic Com a înregistrat o cifră de afaceri de 46,6 milioane de euro. Ultima investiţie făcută a fost deschiderea unui hypermarket pe Autostrada A 1, în spaţiul în care a funcţionat Pic. „350 de oameni au fost angajaţi pentru a lucra în acest hypermarket. Lucrurile merg foarte bine şi sunt mulţumit de investiţia pe care am făcut-o“, a spus Nicolae Sarcină despre ultima afacere în care a investit. El a precizat că locul pe care îl ocupă în topul Forbes este corect: „Specialiştii financiari şi-au spus punct de vedere şi cred că au realizat un clasament corect. Este meritul tuturor salariaţilor pentru poziţia în care am ajuns pe piaţă. Eu am o echipă de conducere formată din 200 de oameni. Singur nu poţi să reuşeşti. Eu cred că cine munceşte nu îşi face probleme“.  
De-a lungul timpului, numele său a fost asociat fie cu cel al fostului premier Adrian Năstase, fie cu lideri politici importanţi.

Activăţi diversificate

Nicolae Sarcină este cel mai mare angajator din judeţul Gorj. Peste 10.000 de oameni lucrează în cadrul companiei sale. Domeniile în care activează firmele lui Nicolae Sarcină sunt diverse: exploatare forestieră, transport, mass-media, ambalare de produse alimentare, producţie de produse de panificaţie, construcţii civile şi industriale, transporturi şi reparaţii de maşini, prestări servicii cu utilaje terasiere, staţie de betoane şi benzinării în Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. Cea mai importantă activitate rămâne în domeniul comerţului. Sarcină deţine un lanţ de 160 de magazine în Gorj, Hunedoara, Constanţa, Argeş şi Bucureşti
Compania Succes a fost înfiinţată de Nicolae Sarcină în anul 1994 împreună fratele său, care a murit într-un accident de circulaţie.
Nicoalae Sarcină a spus că de mic copil avea dezvoltat spritul antreprenorial. Culegea fragi şi castane comestibile pe care apoi le vindea prin pieţe. Astfel, la vârsta de 19 ani a reuşit să-şi cumpere o maşină Aro. „Erau zile când culegeam şi opt găleţi de zmeură. Mergeam apoi şi le vindeam în piaţă cu cana. Dădeam cana cu cinci lei, iar pe o găleată luam în total 125 de lei. În 1989 mi-am cumpărat prima maşină, un Aro 243 cu motor de Braşov. Eram cel mai fericit, pentru că nu mai trebuia să cobor de pe munte cu găleata în spinare“, a povestit Nicolae Sarcină.

Află cât de mare e averea miliardarului Nicolae Sarcină din noul top Forbes 500

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

 

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: