Descoperire arheologică de senzaţie făcută de şeful pescarilor din Gorj

Descoperire arheologică de senzaţie făcută de şeful pescarilor din Gorj

Claudiu Fiu a găsit obiectul vechi de aproximativ 3.000 de ani                    Foto: facebook.com/fiu.claudiu

Un topor de tip „celt“ a fost găsit întâmplător duminică, 27 martie, în zona Dealului Târgului, din municipiul Târgu Jiu, de către Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt norocos, am găsit întâmplător un topor de tip «celt». Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului şi are o vechime de minim 3.000 mii de ani.Maine voi merge sa-l predau la Consiliul Judeţean Gorj. Oraşul Targu Jiu are rădăcini adânci“, a transmis Claudiu Fiu, pe pagina sa de Facebook. 
 
Acesta spune că a găsit obiectul în mod întâmplător: „Am plecat cu soţia să culegem leurdă şi flori prin pădurea din Dealul Târgului. S-a răsturnat un copac cu rădăcini cu tot. Am văzut că este o culoare atipică la suprafaţa terenului. Mi-am dat că este ceva diun metal şi vechi. Probabil că a fost scos din pământ atunci când copacul a ieşit cu rădăcini cu tot. L-am găsit într-o râpă“, a povestit Claudiu Fiu. 
 
Foto: facebook.com/fiu.claudiu
 
El spune că a discutat cu un arheolog apreciat şi a aflat că obiectul găsit poate fi din categoria „Patrimoniu“: „Din ce am discutat cu un arheolog cunoscut, profesor universitar, obiectul are o vecbime de minim 3.000 de ani, cu 1.000 de ani înainte de perioada dacică. M-a sfâtuit să îl predau autorităţilor pentru că este vorba de un obiect rar, de patrimoniu, iar legea aşa prevede“. 
 

Vă recomandă să citiţi şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările