Cum sunt trataţi pensionarii asiguraţi. „Nu s-a intervenit chirurgical până nu m-am întors cu medicamentaţia necesară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Mihai Mancaş a depus sesizări la mai multe instituţii cu privire la faptul că a fost nevoit să cumpere mai multe medicamente pentru bunicul său, în vârstă 91 de ani, care s-a aflat internat în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, pentru o intervenţie chirurgicală.

Dumitru Mititelu a acuzat dureri abdominale şi s-a prezentat în data de 12 aprilie la Unitatea de Primiri Urgenţe, după care a fost internat. Nepotul său susţine că a cheltuit 1.000 de lei pentru achiziţionarea medicamentelor, care ar fi trebuit să se afle în farmacia Spitalului: „După diagnosticare, bunicul meu a fost transferat în secţia ATI, urmând ca în data de 14 aprilie 2019 să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Încă din ziua internării, am fost trimis de către personalul medical, atât cel din secţia ATI, cât şi cel din secţia Chirurgie, să cumpăr necesarul de medicamentaţie atât pentru intervenţia chirurgicală, cât şi pentru perioada postoperatorie, motivându-se de fiecare dată că nu există medicamentaţie în farmacia spitalului. În toată perioada internării, respectiv 12 aprilie 2019-25 aprilie 2019, zilnic, am cumpărat medicamente, din care enumăr câteva : no-spa, algocalmin, arnetin, furosemid, ser fiziologic, leucoplast, îndeosebi ser fiziologic şi glucoză”. 

„A contribuit o viaţă întreagă la sistemul de asigurări medicale” 

După operaţie, Dumitru Mititelu a fost externat, dar s-a întors la spital, pentru că starea de sănătate s-a agravat. Până când nu a adus medicamentele necesare, bătrânul nu a fost operat: „Bunicul meu a fost externat în data de 25 aprilie 2019, iar a doua zi, în data de 26 aprilie 2019, în jurul orelor 19.00 a fost reinternat prin serviciul 112 cu evisceraţie totală a operaţiei. Deşi bunicul meu era într-o situaţie medicală foarte gravă care îi ameninţa viaţa, nu s-a intervenit chirurgical până nu m-am întors cu medicamentaţia necesară pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale (cel puţin aşa mi s-a spus, eu neavând pregătire medicală nu pot spune dacă întradevăr erau pentru operaţia bunicului), şi anume: clorură de sodiu 10 flacoane, glucoză 4 flacoane şi perfalgan 2 bucăţi – anexat prezentei găsiţi hârtia primită de mine de la personalul medical cu medicamentele scrise anterior. Precizez că în oraşul Târgu-Cărbuneşti la acea oră, respectiv 21.00 – 22.00, nu exista nicio farmacie deschisă fiind necesară deplasarea mea în oraşul Târgu-Jiu, la circa 25 km, pentru a achiziţiona necesarul de medicamente”, mai menţionează în sesizarea sa Robert Mihai Mancaş. 

Robert Mihai Mancaş a mai precizat că a văzut cum aparţinătorii bolnavilor internaţi veneau cu medicamente. „Toate aceste medicamente pe care eu le-am cumpărat, trebuia să existe în farmacia spitalului şi bunicul meu să fi beneficiat de ele, având în vedere că bunicul meu, pensionar fiind, a contribuit o viaţă întreagă la sistemul de asigurări medicale”. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite