„Zilele Arbitrajului Instituţionalizat”. Cinci ani de activitate la Târgovişte

„Zilele Arbitrajului Instituţionalizat”. Cinci ani de activitate la Târgovişte

FOTO: Rodica Vlaicu

Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat va organiza în perioada 12 - 28 septembrie 2019, în Târgovişte, cea de-a IV-a ediţie a Manifestării „Zilele Arbitrajului Instituţionalizat”.

 
Manifestarea este prilejuită de împlinirea, în data de 12 septembrie 2019, a cinci ani de la deschiderea activităţii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat, instituţie jurisdicţională care funcţionează pe lângă Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat, abilitată să soluţioneze în condiţii de celeritate, confidenţialitate, flexibilitate şi cu costuri reduse litigii civile, cu condiţia ca părţile implicate în acestea să fi încheiat în prealabil o convenţie arbitrală.
 
„Manifestarea ”Zilele Arbitrajului Instituţionalizat” cuprinde o suită de activităţi, respectiv: o şedinţă festivă, cursuri de pregătire continuă a arbitrilor, o conferinţă, vizite de  informare la sediul tribunalului şi o slujbă de sfinţire a sediului central al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat. De asemenea, pentru prima dată, în cadrul manifestării se va derula şi o campanie umanitară în favoarea unei fetiţe de 11 ani, diagnosticată cu leucemie. Scopul manifestării este informarea societăţii civile cu privire la beneficiile arbitrajului instituţionalizat pentru statul român şi avantajele pe care această instituţie le oferă justiţiabililor”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat.
 
Manifestarea se va desfăşura în Târgovişte şi la evenimentele din cadrul acesteia au fost invitaţi reprezentanţii unor ministere şi instituţii centrale, practicieni din domeniul juridic, experţi, exponenţii unor confederaţii patronale şi sindicale, oameni de afaceri şi arbitri. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: