Profesorii din Dâmboviţa, în pericol să rămână fără salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de îndată convocată sâmbătă, 25 septembrie,  la Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a desfăşurat sub egida tensiunii şi orgoliului.

Consilierii din Opoziţie şi-au exprimat dezacordul faţă de mulţimea de proiecte aflată pe ordinea de zi a unei şedinţe de îndată, drept pentru care au votat împotriva ordinii de zi, solicitând să fie dezbătută doar rectificarea bugetară pe minus.

S-au certat pe marginea ordinii de zi

Ideea nu a convenit deloc preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Popescu, care i-a atenţionat pe aleşii din Opoziţie că prin votul lor negativ pun în pericol funcţionarea unor instituţii importante şi aprobarea unor reglementări absolut necesare. Ar fi trebuit să mai fie discutate şi aprobate proiectele referitoare la: majorarea capitalului social al proaspătei înfiinţate societăţi Carpat MontanaServ SA, care nu mai dispune de fonduri nici măcar pentru salarii; preluarea taberelor şcolare de către Consiliul Judeţean; preluarea unităţii militare de la gară; aprobarea regulamentului-cadru privind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de manager al spitalelor preluate de Consiliul Judeţean; avizarea deciziei luată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară cu privire la refacerea tabelelor anexă cu gospodăriile plătitoare de taxă de habitat.

Până la urmă, a căzut şi rectificarea

În final, s-a decis discutarea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară. Din păcate, şi acesta s-a împotmolit la vot. Dacă rectificarea bugetară nu va fi votată până la 1 octombrie, conform legii, conturile Consiliului Judeţean şi ale primăriilor nu vor mai fi alimentate cu bani de la bugetul de stat. Urmează un adevărat blocaj. În aceste condiţii, profesorii din învăţământul preuniversitar, peste 7000 la număr, asistaţii sociali, handicapaţii, angajaţii administraţiilor locale şi cei ai Consiliului Judeţan nu-şi vor mai primi salariile. Vor fi puse în pericol şi programele de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor şi laptele şi cornul pentru elevi. Degeaba! Consilierii Opoziţiei nu s-au lăsat înduplecaţi.Rămâne ca în următoarele zile să se adune semnături pentru organizarea unei şedinţe extraordinare. Conform legii, preşedintele Consiliului Judeţean nu poate convoca şedinţa ordinară decât la 1 octombrie, când este deja prea târziu. Despre pericolul blocării conturilor, le-a vorbit aleşilor şi subprefectul judeţului, juristul Antonel Jîjîie. “Suntem în situaţia unei Ordonanţe de Urgenţă. Neaplicarea acesteia duce la suspendarea alimentării cu bani atât a Consiliul Judeţean, cât şi a consiliilor locale. De la 1 octombrie, instituţiile publice vor fi obligate să trăiască numai din venituri proprii”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite