Prefectul de Dâmboviţa a emis ordinul privind încetarea mandatului primarului comunei Aninoasa

Prefectul de Dâmboviţa a emis ordinul privind încetarea mandatului primarului comunei Aninoasa

Prefectul Judeţului Dâmboviţa a emis ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu.

„Conform dispoziţiilor art. 160, alin. 1, lit. d) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ :” Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri: condamnarea prin hotărâre judecătoare rămasă definitivă la o pedeapsă privată de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei”.
 
În baza deciziei nr. 250 din dată de 10.03.2020, din dosarul 6625/120/2013, a Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori şi familie-Curtea de Apel Ploieşti, inculpatul Maricescu Constantin a fost condamnat la 3(trei) ani de închisoare, în temeiul art. 208, alin 1 şi 209 alin 1 lit. a, e, g, i şi cu aplicarea art.41, alin 2 din Codul Penal. Totodată potrivit art. 81 din Codul penal, se dispune condiţionarea suspendării condiţionării executării pedepesei de 3 ani de închisoare, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 82 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 
Sursa citată a precizat că ordinul a fost comunicat în aceeaşi dată secretarului general al comunei Aninoasa, pentru îndeplinirea tuturor formalităţilor, urmând ca, potrivit dispoziţiilor legale, atribuţiile să fie preluate de drept de către viceprimarul comunei, Holban Vasile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: