Peste 100 de absenţi la examenul de titularizare, în Dâmboviţa

Peste 100 de absenţi la examenul de titularizare, în Dâmboviţa

Miercuri, 17 iulie, a avut loc proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar din Dâmboviţa.

 
Potrivit calendarului, comunicarea rezultatelor în urma evaluării lucrărilor de la această probă se efectuează pe 23 iulie 2019, apoi, între 23 şi 24 iulie 2019 se înregistrează contestaţiile, a căror rezolvare este între 24 şi 29 iulie 2019, iar comunicarea rezultatelor finale are ca termen data de 30 iulie 2019.
 
La nivelul judeţului, s-au înscris la concurs 689 candidaţi, dintre care 106 au fost absenţi, 91 s-au retras în timpul probei din motive personale, iar numărul celor prezenţi, cu lucrări transmise la centrele de evaluare, a fost de 492.
„Concursul  a fost organizat în două unităţi din Târgovişte, Centrul de concurs nr. 1- Liceul Voievodul Mircea Târgovişte, cu 297 candidaţi arondaţi, dintre care 37 absenţi, 54 retraşi din motive personale şi Centrul de concurs nr. 2- Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, cu 392 candidaţi arondaţi, 69 absenţi şi 37 retraşi din motive personale”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmboviţa.
 
Dintre disciplinele din concurs, cele mai solicitate au fost Limba si literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactica generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar- 128 candidaţi şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (128 candidaţi), urmate de Educaţie fizică şi sport (68), Limba şi literatura română (66), Limba şi literatura engleză (45), Matematică (32), Religie ortodoxă (22), Cultură civică şi educaţie socială (22), Geografie (22), Educaţie muzicală (17), apoi de Istorie, Fizică sau Limba şi literatura franceză, cu un număr de câte 16 candidaţi pe disciplină.
     
Pe 31 iulie 2019 are loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (şapte), conform art. 62 alin. (8) din Metodologie, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate, pentru angajare cu contract individual de muncă pe o perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasa în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o lista unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: