Marii angajatori, dar şi statul au scăzut rata şomajului în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În comuna dâmboviţeană Ulmi se derulează cel mai mare proiect investiţional din ultimii ani, din Dâmboviţa
În comuna dâmboviţeană Ulmi se derulează cel mai mare proiect investiţional din ultimii ani, din Dâmboviţa

La sfârşitul lunii octombrie 2018, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 8.857 şomeri (din care 4.155 femei), rata şomajului fiind de 4,63 %.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 4,74 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,11 procente.

„Din totalul de 8.857 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1.113 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7.744 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.379 şomeri provin din mediul rural şi 7.478 sunt din mediul urban”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa.

Şomerii cu studii primare şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, respectiv 31,6 %, urmat de cei cu studii gimnaziale, 26,5% şi de şomerii înregistraţi care au absolvit liceul sau şcoala postliceală - 26,5%. 

Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,6% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 2,9%. 

„Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3781 persoane foarte greu ocupabile, 4136 greu ocupabile, 559 mediu ocupabile, iar 381 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, se mai arată în comunicat.

În comuna dâmboviţeană Ulmi se derulează cel mai mare proiect investiţional din ultimii ani, din Dâmboviţa. Arctic investeşte acolo într-o fabrică de maşini de spălat rufe.

Potrivit CJ Dâmboviţa, lucrările, în valoare totală de 200 de milioane de euro, urmează a fi executate până în 2019, iar până atunci trebuie formată deja echipa. Terţi investitoriiau anunţat CJ Dâmboviţa că vor suplimenta suma cu încă 130 milioane de euro, bani care vor fi pompaţi în alte unităţi de producţie care vor asigura fluiditatea uzinii Arctic. 

Numărul de angajaţi de care Arctic are nevoie la Ulmi se apropie de 1.000, însă numărul total de angjaţi care lucra pe platforma creată de Arctic, însemnând cel puţin 5 firme mari în Ulmi, Comişani şi Văcăreşti, ajunge la 5.000.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite