Focarul de COVID din Răcari i-a speriat pe muncitori. Primar: „Am înţeles situaţia şi nu i-am forţat“

Focarul de COVID din Răcari i-a speriat pe muncitori. Primar: „Am înţeles situaţia şi nu i-am forţat“

FOTO: primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu

Oraşul Răcari se luptă nu doar cu noul coronavirus, ci şi cu lipsa muncitorilor pe şantiere. Administraţia locală spune că toate lucrările de investiţii, cum ar fi canalizarea sau asfaltarea străzilor, au fost sistate, pentru că firmele de construcţii au decis să îşi lase muncitorii acasă.

„Ne-a prins o pauză tuturor. Am discutat recent cu constructorul şi săptămâna viitoare vor începe treaba. S-au temut şi ei şi i-am înţeles. Un lucru bun a fost că proiectele europene sunt la stadiul de hârtii, nu a început treaba efectiv”, a precizat primarul Marius Caraveţeanu.
 
Cel mai important proiect care a stagnat în această perioadă este cel de reabilitare a canalizării, proiect derulat din fonduri ale administraţiei locale. 
 
De asemenea, proiectele cum ar cele de reabilitări de străzi sau reabilitarea parcului local au fost activitatea suspendată din cauza coronavirusului. Edilul dă asigurări că şantierele vor prinde din nou viaţă începând cu săptămâna viitoare.
 
În oraşul Răcari s-a înregistrat cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmboviţa. 64 de bătrâni şi angajaţi ai centrului medico-social din localitate au fost confirmaţi cu COVID-19. Dintre ei, mulţi s-au întors acasă, dar s-au înregistrat şi patru decese.  
 
Conform situaţiei DSP Dâmboviţa, la acest moment se află în izolare la domiciliu 184 persoane asimptomatice, iar în carantină instituţionalizată sunt 205 persoane. 
 
De asemenea, 148 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 59 s-au vindecat, iar 9 au murit. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările