Focar de salmonella la o fermă de găini din Dâmboviţa. Zeci de mii de păsări vor fi incinerate

Focar de salmonella la o fermă de găini din Dâmboviţa. Zeci de mii de păsări vor fi incinerate

Inspectorii de la DSV Dâmboviţa au descoperit un focar de salmonella la o fermă de găini din Dâmboviţa. A fost luată decizia incinerării a 48.000 de păsări, pentru a evita răspândirea bolii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Totodată, au fost găsite pe stoc şi 400.000 de ouă provenite de la găinile bolnave. 
 
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) face verificări pentru a stabili dacă au ajuns în comerţ găini sau ouă cu salmonella, potrivit Prefecturii Dâmboviţa. 
 
„Centrul Local de Combatere a Bolilor Dâmboviţa, s-a întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, 03.06.2021, ora 12,00, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Dâmboviţa, ca urmare a confirmării focarului de salmoneloză, la ferma de găini aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Valea Mare, judeţul Dâmboviţa. La acest moment, reprezentaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa realizează ancheta epidemiologică, fiind identificate în cadrul societăţii comerciale 48.000 de păsări şi 400.000 de ouă”, precizează Prefectura Dâmboviţa.
 
Totodată, s-a stabilit incinerarea păsărilor din fermă.
 
„Întrucât s-a stabilit că tipul de boală este din categoria celor majore, cu transmitere către om atât prin consumul de carne cât şi de ouă, a fost propusă ca măsură de ecarisare a păsărilor, prin incinerarea într-o unitate autorizată sanitar-veterinar”, mai anunţă Prefectura Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările